Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2017, 15:12

Неоприбуткування готівки ФОП: чи буде штраф у п’ятикратному розмірі

Мінфін роз’яснив порядок застосування штрафних санкцій органом ДФС за порушення порядку ведення операцій із готівкою. Про це йде мова у листі від 12.06.2017 р. № 35210-07-10/15376.

Мінфін роз’яснив порядок застосування штрафних санкцій органом ДФС за порушення порядку ведення операцій із готівкою.
Фото: ck.sfs.gov.ua

Як зазначається, за неоприбуткування (неповне та/або несвоєчасне) оприбуткування в касах готівки передбачено штраф у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми.

Водночас оприбуткуванням готівки фізичними особами — підприємцями (ФОП) вважають проведення ними обліку готівки в книзі обліку доходів і витрат.

Отже, відсутність запису в книзі обліку доходів і витрат про отриману приватним підприємцем готівку фактично є порушенням норм про оприбуткування готівки.

В свою чергу, контроль за додержанням законодавства з питань регулювання порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) покладено на ДФС.

Коментарі - 1

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
26 грудня 2017, 16:15
#
Уже прямо представил себе, как фоп 1ой группы все записывает, или как ГФС их штрафует =) по-моему, проще выпустить закон, который обеспечивает что «все будет хорошо» и все его обязаны будут выполнять- в это я больше верю.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися