Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2017, 15:43

Рожкова: Ярославський подав документи щодо купівлі Промінвестбанку

Український бізнесмен Олександр Ярославський подав документи для купівлі у російського Внєшекономбанку українського Промінвестбанку.

Український бізнесмен Олександр Ярославський подав документи для купівлі у російського Внєшекономбанку українського Промінвестбанку.
Рожкова: Ярославський подав документи щодо купівлі Промінвестбанку/Фото: focus.ua

Про це сказала заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в інтерв'ю БизнесЦензор.

«У п'ятницю (8 грудня, — ред.) пізно ввечері прийшов пакет документів від Ярославського. До цього просто був лист про наміри. Було кілька зустрічей. Одна була з самим Ярославським, одна — з його представниками. Ми обговорювали перспективу такої покупки», — сказала Рожкова.

Вона пояснила, що в процесі узгодження купівлі банку НБУ розглядає ризики і стан потенційного інвестора.

«У процесі узгодження купівлі будь-якого банку, ми розглядаємо ризики репутації і фінансовий стан потенційного інвестора. А також бізнес-план. Без розуміння того, що буде робити з банком новий акціонер, ми позитивного рішення не приймемо ніколи», — сказала вона.

Раніше повідомлялося, що OTP Group відмовилася від покупки Промінвестбанку, підконтрольного уряду Росії, оскільки цей банк «не генерує бізнес».

На Промінвестбанк також претендували російський бізнесмен Павло Фукс і нардеп Максим Микитась. «Ми офіційно їм відмовили ще влітку», — сказала Рожкова.

За її словами, претендентів на покупку інших українських «дочок» російських банків поки немає.

Також Рожкова додала, що на покупку Сбербанку в Україні претендували два інвестора.

«По Сбербанку було два інвестора. Ми їм відмовили. Щодо купівлі ВТБ офіційно ніхто не звертався. Поки навіть чуток немає щодо цього банку», — сказала Рожкова.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. На 1 липня за розміром активів банк займав 13 місце (21,6 млрд грн) серед 88 діючих банків за класифікацією НБУ.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що власник групи DCH український олігарх Олександр Ярославський претендує на Промінвестбанк.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися