Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2017, 16:41

Сбербанку РФ не дозволили відібрати в Укрзалізниці 1,5 млрд грн

Київська прокуратура та Господарський суд Києва запобігли стягненню 1,5 млрд грн з «Укрзалізниці» за позовом російського «Сбербанка».

Київська прокуратура та Господарський суд Києва запобігли стягненню 1,5 млрд грн з «Укрзалізниці» за позовом російського «Сбербанка».
Сбербанку РФ не дозволили відібрати в Укрзалізниці 1,5 млрд грн/Фото: podrobnosti.ua

Як зазначає прес-служба прокуратури Києва, ПАТ «Сбербанк» звернулося до Госпсуду Києва з позовом про стягнення вказаних коштів з ПАТ «Укрзалізниця» як заборгованих за кредитною угодою між банком і Держпідприємством «Донецька залізниця» ще у 2011 році.

У зв’язку із закриттям ДП «Донецька залізниця», банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з ПАТ «Укрзалізниця».

Щоб попередити стягнення коштів з державного підприємства, прокуратура втрутилася у розгляд вказаної справи. В результаті втручання прокурорів рішенням Господарського суду Києва банку було відмовлено у позові.

Проте ПАТ «Сбербанк» звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду.

Суд апеляційної інстанції, який погодився з доводами прокуратури, залишив апеляційну скаргу банку без задоволення, а рішення Господарського суду — без змін.

Коментарі - 2

+
0
shket
shket
6 листопада 2017, 20:23
#
А если бы на месте ПАО «Сбербанк» был МЕЖДУНАРОДНЫЙ ИНВЕСТИЦИОННЫЙ БАНК. Тогда как???????
+
0
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
7 листопада 2017, 14:10
#
Хороший вопрос Думаю что как-то по другому. Хотя ГП «Донецкая железная дорога» много где кредитовалась и ни где не платит. Пока остальные банки сидят и не вякают, один Сбербанк решил выпендрится. Хотя это не правильно, должен — плати, и не важно госкомпания или частная и какому банку должен.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися