Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 листопада 2017, 10:24

Фунт впав після підвищення ставки

Відповідно до ринкових очікувань, Банк Англії підвищив в четвер базову процентну ставку до 0.5% (з 0.25%). Хоча підвищення ставки було «закладене в ціну» ринками, за повідомленням аналітиків компанії FxPro, фунт впав на 1.8% проти євро і на 1.5% проти долара слідом за заявою. Багато хто зв'язує це зниження з натяками Карні, що в майбутні три роки може бути усього лише два підвищення процентних ставок, таким чином, вони досягнуть 1% до кінця 2020 року. Темпи підвищення процентних ставок будуть повільними і будуть грунтовані на відносно похмурих перспективах зростання, що і викликало розпродаж фунта на ринку.

UK_rates_171103

Також без сюрпризів Трамп оголосив в четвер Джерома Пауелла наступним головною ФРС. Новий керівник, ймовірно, продовжить рух по курсу підвищення процентних ставок у кількості 3 разів наступного року, а також продовжить згортати масивні програми стимулів.

Ринки зараз сконцентровані на звіті по несільскогосподарській зайнятості за жовтень, який має бути опублікований в 14 : 30. Очікуються хороші дані, тоді як недавній звіт ADP показав зростання зайнятості в приватному секторі США на 235k в жовтні, таким чином, це максимальний рівень за 8 місяців.

Пара EUR/USD демонструвала незначні зміни в динаміці в ході уранішніх торгів в п'ятницю близько 1.1665.

Пара USD/JPY на даний час торгується близько 113.96.

Пара GBP/USD після несподіваного зниження в четвер, схоже, утримує позиції на початку торгової сесії близько 1.3075.

Золото демонструвало незмінні значення вночі, в даний момент воно торгується біля $1, 277.

Нафта марки WTI підросла на 0.16% в ході уранішніх торгів в п'ятницю, досягнувши рівня біля $54, 95.

Основні релізи даних на сьогодні:

В 14:30 (за Київським часом) Міністерство Праці США опублікує дані по несільскогосподарській зайнятості за жовтень. Ринковий консенсус полягає в тому, що американська економіка додасть 310k робочих місць в жовтні. NFP стабільно підвищує ринкову волатильність, і цей реліз не буде виключенням: її зростання очікується при будь-яких результатах.

US_payrolls_171102

У 14: 30 (за Київським часом) також публікуються дані по середній почасовій оплаті праці в США за жовтень. Значення в річному обчисленні виросте до 2.9% у вересні, демонструючи найбільш швидкі темпи зростання за 8 років. Ці темпи, як очікується, сповільняться до 2.7% в річному обчисленні в жовтні.

US_earnings_171102

В 14:30 (за Київським часом) окрім вищеперелічених релізів із США також буде опублікований рівень безробіття. Прогнози вказують на те, що цей індикатор залишиться незмінним на рівні 4.2%, тоді як будь-яке відхилення від прогнозів викличе сплеск волатильності по долару.

В 14:30 (за Київським часом) статистичне відомство Канади опублікує рівень безробіття, а також зміну числа зайнятих за жовтень. Рівень безробіття, як очікується, покаже 6.2%, тоді як зміна числа зайнятих буде на рівні 15k, таким чином, це зростання до минулої оцінки на рівні 10k. Слідом за релізами можна чекати зростання волатильності канадця.

Ca_Unempl_171003

За матеріалами FxPro

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися