Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2017, 10:36

Сильний ВВП США за третій квартал придав імпульсу долару

Міністерство торгівлі США опублікувало в п'ятницю індекс ВВП за третій квартал, який показав зростання в річному обчисленні на 3%. Наслідки ураганів виявилися слабкіші за очікування, а також менше вплинули на економічне зростання, ніж раніше передбачалося. Послідовне зростання вище 3% сталося уперше з 2014 року. На думку експерта компанії FxPro, він утримає ФРС на шляху підвищення процентних ставок, що виллється в ще одно підвищення в 2017 році. Дані допомогли долару вирости проти інших основних валют.

US_GDP_171030

В п'ятницю парламент Каталонії демонстративно оголосив незалежність за результатами голосування, що бойкотується трьома партіями, що стверджують, що референдум 1 жовтня був нелегітимним. Після голосування центральний уряд Іспанії усунув Пучдемона, розпустив парламент і місцевий уряд регіону, оскільки іспанський сенат затвердив запуск 155 статей конституції. Прем'єр-міністр Іспанії Рахой призначив вибори на 21 грудня. В неділю сотні тисяч чоловік вийшли на демонстрацію у Барселоні, щоб показати, що не усі хочуть незалежності. Євро знижувався слідом за рішенням про повільне згортання QE, а також на тлі каталонської проблеми.

Пара EUR/USD демонструвала незначні зміни в динаміці і торгувалась біля 1.1615.

Пара USD/JPY торгується біля до п'ятничного рівня закриття біля 113.62.

Пара GBP/USD зросла на 0.15% вранці в понеділок і торги відбуваються біля 1.3145.

Золото трохи знижувалося на тлі зміцнення долара, в даний момент дорогоцінний метал торгується біля $1.271.

Марка нафти WTI знизилася на 0.5% на початку торгів, виявившись біля $54 за барель.

Основні релізи даних сьогодні:

В 11:30 (за Київським часом) Банк Англії опублікує об'єм чистих позик приватним особам за вересень. Прогноз вказує на 1.5 млрд. фунтів проти оцінки минулого місяця на 1.583 млрд. У разі істотного відхилення від прогнозу можна чекати посилення волатильності по фунту.

В 12:00 (за Київським часом) Європейська комісія опублікує ряд індексів ділових і споживчих настроїв за жовтень. Індекс довіри споживачів очікується незмінним на рівні — 1. Істотні відхилення від прогнозів викличуть посилення волатильності по євро.

В 14:30 (за Київським часом) Бюро аналізу економічної ефективності США опублікує основний індекс витрат на особисте споживання (рік/рік) (міс./міс.) (вересень). Минуле значення в річному обчисленні на рівні 1.3%, як очікується, буде перевищено. Американська економіка може почати демонструвати зростання інфляції. У місячному численні дані, як очікується, виявляться на рівні 0.2%, перевищуючи прогнози на 0.1%, що знову-таки вказує на зростання інфляцію.

US_Income-Outlays_171030

За матеріалами FxPro

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися