Банк заблокував онлайн доступ до рахунків в останній день платежу, нарахував відсотки і місяць ігнорує звернення
Хронологія подій:
• 31 липня 2026 року я перерахував на картку кошти в сумі, необхідній для погашення заборгованості в межах пільгового періоду. Перевірив у застосунку — всі гроші надійшли, а пільговий період було успішно подовжено.
• Того ж вечора, 31.07.2026 року, застосунок мобільного банкінгу просто перестав працювати. Тільки уявіть: в останній день внесення платежів за кредитами банк припиняє роботу застосунку!
• 6 серпня я нарешті зміг завантажити новий застосунок і побачив, що банк скасував мій пільговий період та нарахував відсотки на залишок заборгованості. При цьому в історії транзакцій чітко видно надходження коштів у повному обсязі ще 31 липня.
«Підтримка», яка нічого не вирішує:
1. 06 серпня (Viber): Оператор без жодних коментарів просто закрив діалог, так і не вирішивши питання.
2. 13 та 14 серпня (Telegram): Новий оператор визнав, що це «тимчасова технічна несправність через некоректне відображення даних у новому застосунку». Мене запевнили, що над цим працюють, попросили не звертати уваги на цифри та пообіцяли все виправити найближчим часом.
3. 25 серпня (Viber/Telegram): Оскільки нічого не змінилося, я звернувся вчетверте. Цього разу мені знову пообіцяли скасувати відсотки, але озвучили новий термін — «чекати до 30 днів».
4. 31 серпня (Офлайн-відділення): Чекати місяць на виправлення очевидної помилки банку — це занадто. Тому я звернувся з письмовим запитом до київського відділення на вул. Левка Лук’яненка, 21. Звернення зареєстрували, але знову відправили чекати до 30 днів.
Результат на сьогодні:
Станом на теперішній час банк жодним чином на мої письмові та електронні звернення не відреагував. Цілковита тиша, а неправомірно нарахований борг продовжує висіти у застосунку.
Неймовірно неприємні враження від ставлення банку по відношенню до клієнта, який завжди виконував свої зобов’язання. Напевно настав час змінити банк.
Не лояльний Банк
Незаконне утримання коштів
Дякуємо за ваше звернення.
На жаль, у зверненні недостатньо даних для перевірки інформації щодо блокування вашого рахунку. Для уточнення обставин та отримання необхідної допомоги просимо звернутися до Контакт-центру Банку за номерами: 0 800 503 580 або (044) 393 25 90.
Фахівці Банку зможуть ідентифікувати вас, перевірити інформацію за рахунком та надати необхідні роз’яснення щодо подальших дій.
В банку відсутня пропозиція реструкторизації
Прийміть наші щирі співчуття з приводу вашої втрати.
Ваше звернення буде опрацьовано відповідно до вимог чинного законодавства України. Про результати його розгляду вас буде поінформовано у передбачений законодавством строк.
Дякуємо за розуміння та очікування.
Порушення статті 14‑1 Закону України № 5492‑VI
У відділенні ТАСКОМБАНК за адресою: м. Запоріжжя, вул. Дмитра Вишневецького, 17а, касир відмовив мені у видачі раніше оформленої платіжної кредитної картки, вимагаючи фізичний паспорт.
Я пред’явив у застосунку «Дія» чинні е‑паспорт та е‑паспорт для виїзду за кордон, але працівник банку їх не прийняв.
Вважаю таку відмову необґрунтованою та такою, що суперечить законодавству й порядку верифікації клієнтів, установленому НБУ. Стаття 14‑1 Закону України № 5492‑VI надає е‑паспорту та е‑паспорту для виїзду за кордон таку саму юридичну силу, як фізичним документам, і дозволяє пред’являти їх замість паперового або пластикового аналога без додаткового пред’явлення. Юридичні особи зобов’язані забезпечити їх перевірку.
Положення НБУ № 65 про здійснення банками фінансового моніторингу прямо передбачає використання е‑паспорта та е‑паспорта для виїзду за кордон у процедурах верифікації. Прошу керівництво банку навчити касирів чинним нормам та забезпечити законне обслуговування клієнтів. Наразі — 1 бал.
Нам прикро, що Ви отримали негативний досвід обслуговуючись у відділенні ТАСКОМБАНКУ. Хочемо вам пояснити, що наразі у відділенні банку не працює функція ідентифікація через ДІЮ, через що касир попросила надати фізичні документи. Ми розуміємо що відсутність даного функціоналу доставляє незручності, тому зараз дане питання на опрацюванні технічного відділу. Приносимо Вам вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння.
Блокировка карты.
Связался со службой поддержки. Объяснили какими то техническими проблемами, мол ничего страшного в понедельник устраним. Зарегистрировали заявку.
В понедельник со счётом также ситуация, деньги висят ничего поделать не могу. Вновь звоню в поддержку. На этот раз мне рассказывают что заявка рассматривается 1−3: рабочих дня, мол ждите.. на мое замечание что мол вы заморозили мои деньги которые мне нужны, реакция таже — ждите.
Сегодня среда, то есть закрылся третий рабочий день на рассмотрение заявки.
Ничего не меняется, деньги по прежнему в морозилке. Снова звоню в поддержку. Результат- ноль. Только пожимают плечами, ждите.
Вобщем Таскомбанк просто заморозил мои деньги и ни чего не делает для ее разрешения. На горячей линии совет только один -ждите.
Беспредел. Буду писать жалобу в нац банк
Впечатление, что банк угасает
Опишу в формате было — стало.
1. Льготный период по покупкам в магазинах. Было: 62 дня. Стало: 62 дня, но, на переломе месяца снимут 150 грн, если долг по карте больше 50 грн. Кто-то скажет «мелкие щипачи», кто-то — «льготный период по факту 30 дней».
2. Кешбек. Было: вывод кешбека от 1 грн. Стало: от 100 грн. С началом нового квартала кешбек сгорает. Раньше он сгорал, если забыл вывести, сейчас — потому что не дошёл до 100 грн. Мелкое щипачество :-)
3. Было: оплата коммуналки в банковском приложении (ещё и кешбек 1% чистыми давали). Стало: оплатить коммуналку в новой приложухе нельзя — убрали эту возможность.
4. Было: хитрокрученное снятие налички из денег банка — этот долг погасить можно только после погашения всей полной задолженности по покупкам. Стало: так и осталось. Впрочем, кажется такая хитрокрученность и в Приватбанке.
Новое приложение откровенно неудобное и корявое. Перечень претензий конкретно к нему на страницу не поместится. Тут вообще большие вопросы к умственным способностям разработчиков, а понимают ли они вообще, для чего оно надо это приложение?
И что с этим всем делать? Смысл?
К обслуживанию претензий нет и не было никогда. В отделениях всё грамотно, поддержка работает, «за базар отвечают». И кредиты предлагали хорошие. Но резкое ухудшение «ежедневных» условий отбивает всякую охоту пользоваться услугами ТАСбанка. И прицепом вопрос: а почему вдруг так всё ухудшили? Проблемы у банка?
Нав’язування кредитів, хамство підтримки izibank та ігнорування законів.
Звертаємо увагу, що Izibank здійснює діяльність як окрема банківська установа, у зв’язку з чим АТ «ТАСКОМБАНК» не має доступу до записів телефонних розмов та інших даних, що перебувають у розпорядженні Іzibank.
Ваше звернення передано керівництву Izibank для розгляду описаної ситуації та для вжиття відповідних заходів.
Не нарахували кешбек .
Жазливий банк
Махінації з коштами і відсутність адекватної підтримки
31 липня цього року я перерахував на свою картку Very Card суму, необхідну для повного погашення заборгованості в межах пільгового періоду. Здійснив кілька переказів зі своїх рахунків в інших банках, перевірив, що всі кошти в необхідному обсязі надійшли на картку в актуальному на той час застосунку, і заспокоївся.
Протягом наступних п’яти днів застосунок був недоступний у зв’язку з переходом на нову версію. За цей час я кілька разів скористався карткою для оплати товарів і послуг, будучи цілком упевненим, що виконав усі необхідні умови.
І яке ж було моє здивування, коли 5 серпня я нарешті зміг завантажити новий застосунок і побачив, що банк вирішив нарахувати мені відсотки на залишок заборгованості та скасувати пільговий період. При цьому в новому застосунку також чітко видно надходження коштів 31 липня — у повному необхідному обсязі.
Я зателефонував до служби підтримки. Під час першої розмови оператор просто поклала слухавку, хоча я спілкувався цілком коректно й виважено. З другої спроби мені вдалося зареєструвати заявку. Мені пообіцяли, що протягом трьох днів зі мною зв’яжуться профільні фахівці та вирішать моє питання.
Як ви могли здогадатися, ніхто протягом цих трьох днів зі мною навіть не думав зв’язуватися.
Після цього я ще кілька разів звертався до служби підтримки. Тепер мені вже повідомляли, що строк розгляду заявки збільшився до 30 днів.
18 серпня я звернувся до свого відділення та паралельно зареєстрував ще одну заявку через відділення.
Станом на сьогодні жодної відповіді я так і не отримав.
Неймовірно неприємні враження від ставлення банку до клієнта, особливо з огляду на те, що я користувався послугами цього банку протягом трьох років і завжди виконував свої фінансові зобов’язання.
Хорошое отделение
Нам дуже приємно, що після відвідування відділення у Вас залишилися добрі емоції.
Обов’язково передамо Ваші слова подяки.
Бажаємо Вам лише приємних вражень і будемо раді бачити Вас знову!
Жахливий банк
Після чого я хотіла отримати кошти через дію (законний метод так як під час воєнного стану це можливо) і тут почався цирк. Касирка каже не можна, дзвонить комусь хто каже можна, після чого набирає когось по телефону (я стою коло каси) і починає мене обговорювати і кидати фрази «оце прийшла» і заявляє, що не вміє це робити, при мені роздруковує інструкції і починає вчитися. Я викликаю директора відділення котрий замість того щоб сісти і зробити, просто стоїть і дивиться, а ця пані заявляє йому «тут 24 сторінок, я що буду це читати зараз "
Ок поїхала я за айді карткою, приїхала знову і тут знову цирк (вони міняли мені номер годину!!!)
Єдине дякую менеджеру котрий якось намагався допомогти, коли в цей час директор відділення просто ходив курив і ніяк!!! Не допоміг менеджеру хоча та зверталася кілька разів!!!
Але найбільший абсурд був коли я вийшла з банку де коло нього знову курив директор з невідомою особою, побачивши мене почав насміхатися і розказувати що я робила в банку!!! Тим самим відкриваючи банківську таємницю
Це просто дно
Додаток 4 день я зайти не можу
Гаряча лінія безкорисна
Нам прикро за ситуацію, яка виникла при вашому зверненні до банку.
Перепрошуємо за тривале очікування, неналежну комунікацію працівників та незручності під час отримання коштів.
Вся необхідна інформація передана до відповідальних підрозділів для уникнення подібних ситуацій у майбутньому.
Вдячні за розуміння
підтвердження оплат
Після запуску нового мобільного додатку перестали надходити SMS із паролем для підтвердження оплат. Також у самому додатку наразі немає можливості підтвердити оплату іншим способом.
Раніше все працювало належним чином. З цього питання вже була створена заявка, однак жодних змін чи результату наразі немає.
Прошу перевірити проблему та якнайшвидше відновити можливість підтвердження платежів, оскільки зараз я не можу нормально здійснювати оплату.
Дякую.
Нам прикро, що після переходу на новий мобільний застосунок ви зіткнулися з цією проблемою, а попереднє звернення поки не дало результату.
Бачимо, що ваше питання вже вирішене.
Перепрошуємо за незручності та дякуємо за ваше терпіння.
Неможливість закриття рахунків
Окей, йду в Telegram. Там мені відповідає якась Олександра і повідомляє, що з технічних причин закрити рахунки не можна ні через гарячу лінію, ні через Telegram — потрібно писати на електону скриньку.
Уточнюю, яка саме інформація потрібна і чи є якийсь шаблон заяви. У відповідь — нуль. Діалог просто завершили.
Після цього ще двічі пишу в підтримку з проханням уточнити, яку саме інформацію потрібно надіслати на email для закриття рахунків і карток. Обидва рази діалог просто закривають без відповіді.
«Крута» в вас підтримка!
На email, до речі, також так і не відповіли.
Шановний Таскомбанк, то як мені в результаті закрити рахунки, картки та пов’язані з ними банківські продукти у вашому банку, якщо ваша підтримка не може навіть пояснити процедуру?
Нам щиро прикро, що Ви зіткнулися з труднощами під час закриття рахунків та карток. Розуміємо Ваше обурення, адже клієнт має отримувати чітку та зрозумілу інформацію щодо подальших дій незалежно від каналу звернення.
Перепрошуємо за те, що наші фахівці не надали Вам необхідних роз’яснень щодо процедури закриття рахунків, а також за те, що Ваші повторні звернення залишилися без належної відповіді. Ситуація склалася через оновлення банком систем та процесів.
Бачимо, що ваше питання вже вирішене.
Дякуємо за детальний зворотний зв’язок та розуміння.
Обслуговування некомпетентне
Нам щиро прикро, що вирішення питання щодо зняття арешту та доступу до коштів супроводжувалося для Вас тривалим очікуванням і суперечливою інформацією від різних каналів підтримки. Особливо розуміємо Ваше обурення, враховуючи, що йдеться про зарплатну картку та кошти, необхідні для повсякденних потреб.
Перепрошуємо за те, що Ви не отримали чіткого та узгодженого пояснення щодо строків опрацювання постанови та оновлення інформації за рахунком.
Бачимо, що ваше питання вже вирішене.
Перепрошуємо за завдані незручності та дякуємо за детальний зворотний зв’язок. Ваші зауваження щодо комунікації та роботи каналів підтримки передамо відповідальним командам для врахування.
Обслуговування
Нам щиро шкода, що Ви зіткнулися з такими труднощами та протягом тривалого часу не мали можливості повноцінно користуватися своїми коштами. Розуміємо, наскільки це неприємна ситуація, і перепрошуємо за завдані незручності.
Бачимо, що ваше питання вже вирішене.
Ще раз перепрошуємо за ситуацію та дякуємо за Ваше терпіння.
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Відгук
Нам шкода, що у Вас склалося настільки негативне враження про Банк. Розуміємо, що така оцінка зазвичай є результатом неприємного досвіду або ситуації, яка залишилася невирішеною.
Ми хотіли б розібратися в тому, що стало причиною Вашого невдоволення, та допомогти у вирішенні питання. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення або зверніться до Контакт-центру, щоб ми могли перевірити інформацію та надати Вам відповідь.
Дякуємо за зворотний зв’язок. Він допомагає нам бачити, що саме потребує покращення.
Технічний збій в системі та бездіяльність підтримки після оновлення TAS2U
Дякуємо, що детально описали ситуацію. Нам щиро прикро, що після своєчасної сплати платежу Ви зіткнулися з відображенням простроченої заборгованості та не отримали оперативного роз’яснення від служби підтримки.
У період переходу на нові банківські системи могли виникати тимчасові технічні розбіжності у відображенні окремих операцій.
Бачимо, що ваше питання вже вирішилося.
Дякуємо за Ваше терпіння та розуміння.