Минфин - Курсы валют Украины

Установить
SashkoGop
Зарегистрирован:
7 сентября 2015

Последний раз был на сайте:
24 февраля 2024 в 17:13
Подписчики (2):
manny34
manny34
Киев
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
SashkoGop — Всякі брєдні..
аналітик із закупівель і продажів авто/мото запчастин
9 февраля 2018, 17:02

Накопичення на майбутнє або про пенсію.

Доброго вечора! Є питання — не для срача — але воно актуально.


Хто як думає чи задумувався взагалі про майбутнє, а саме про пенсійне накопичування. Не срача раді — і не для реклами — але в зв'язку з тим, що доволі часто останнім часом змінюю місце роботи(із фінінансових причин) — то питання офіційного працевлаштування не встигаю врегулювати. Да і роботодавець не завжди «щедрий» на офіційну частину доходу. Просто задля цікавості, а можливо — і для власного вибору — хочу поцікавитись хто і як вже починає вирішувати чи почав вирішувати таке питання.
Варіант купити бакси і під матрас — не підходе, бо інфляція справляється швидше із вартістю(купівельною спроможністю) самих грошей. Не може і не розстроювати і той факт, що банки масово знижують відсоткові ставки в цьому році. Але будьмо реалістами: очікувати на покращення стосунків між роботодавцем і фіскальним органами в найближчі 3-5 років не варто, бо нажаль боротьба із корупцією є майже не видною на мікроекономічному кожного працездатного громадянина. Їхати за кордон на заробітки — не бачу переваги, хоча як варіант. Але це не вирішую питання майбутнього кожного з нас.

Просмотров: 1244, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 14

+
+24
manny34
manny34
9 февраля 2018, 19:36
#
Тема цікава, якщо хочете обговорення, то можете дати посилання на форумі: https://minfin.com.ua/2018/02/09/currency/ я сама послухаю, бо цікаво взагалі-то. Вважаю, що якщо є можливість — інвестуйте у нерухомість під аренду, тоді більш-менш можна бути впевненим, що на хліб з маслом вистачить.
+
0
SashkoGop
SashkoGop
10 февраля 2018, 0:38
#
Цікаво виходить. Дехто радить вкладати у товари, котрі мають довготермінове зберігання. Наприклад, холодильник, телевізор тощо. Доречі, пригадав свою сусідку, котра під час гіперінфляцій початку 90-х вклалася у побутову техніку та золото. Варіант був однозначно виграшний: золото завжди можна було продати, а нова техніка теж матиме тривалий час свою цінність. Доречі, свого часу перед новим 2013-м роком я в передчутті здорожчання обміняв свою заначку в євро на гривні і одразу ж придбав по акційній ціні двокамерний холодильник та пральну машинку. Досі не вводив в експлуатацію. Також купив ще побутовий газовий котел-колонку — теж ще не викростовував. Порівнвши ціни в гривнях тодішні із тепершніми — вкладення вірне, але якщо перерахувати в доларовий еквівалент — то зараз техніка і деякі матеріали дешевше. Тобто, якщо б я не зробив тоді обміну на гривні — а притримав би до сьогодні і вирішив би щось придбати — то був би у виграші. Ось така дилема: якщо вкладати в щось — то напевно в якусь стабільну валюту або в товари з тривалим терміном зберігання.
+
+15
manny34
manny34
10 февраля 2018, 13:25
#
Виходить як у тому анекдоті: знайшла 10$у старій книзі, міняти не стала, нехай ще полежать, куплю пізніше на них квартиру. Але якщо трохи більш песимістично розглядати майбутнє, то у техніку не варто вкладати, бо виробники усіма способами намагаються зробити усе для морального старіння техніки, щоб купували новіші моделі. Але наприклад щодо пральних машин, то однозначно зараз роблять гірше їх, ніж 10 років тому. Так ось, ніхто не зможе зпрогнозувати таку біду як війна — у цьому разі з собою техніку не потягнеш. Треба себе страхувати у декількох напрямках, нерухомість може бути не тільки у одному місті чи взагалі країні
+
+8
SashkoGop
SashkoGop
11 февраля 2018, 22:04
#
Судячи із вашого тексту — ви або теоретик або заможна людина. Якщо почнеться війна — то насправді і нерухомість і весь побут не є надійним вкладанням. Якщо ви даєте пораду про нерухомість за кордоном — то це реально круто і якщо ви так зробили — то ви вже є заможна людина. Я є звичайним пересічним громадянином України із місячним доходом в декілька прожиткових мінімумів, на котрий треби утримувати сім'ю та побут. Невелику частину від цього доходу я зараз готовий вкладати в майбутнє. Про надійність пральних машин і про 10 років — це наче вислів діда, у котрого 10 років тому стояло як у молодого на весіллі і тому було краще Ви ще про ковбасу за 2,20 згадайте.
+
0
manny34
manny34
12 февраля 2018, 20:44
#
Александр, у такому разі подивіться інфо щодо дорогоцінних металів, антикваріат (та тут треба мати велику обізнаність і уважність). Можу порадити підписатися на блог https://minfin.com.ua/users/anton1975/, дуже слушно, на мою думку, Антон аналізує інформацію не лише у сфері інвестування, а взагалі має холістичний погляд і звертає нашу увагу на багато факторів, які впливають один на одного, надає приклади інших держав, у яких були ті чи інші події і робить паралелі з Україною, що це може статися і у нас. Тобто ця тема, яку Ви підняли, вона дуже важлива, і чим більше людей будуть обізнаними у цьому, тим краще, треба самостійно розбиратися, вивчати, думати, розуміти, задавати питання. Ви з самого початку, доречі, відповіли на своє питання історією про техніку, якою досі не користувалися, отже якщо є можливість, зберігайте, дивіться сезонні особливості коливання курсу, оберіть «свою» валюту, може й не одну і вчіться відчувати події і як вони впливають на курс. А я залишаюсь тут з вами, буду слухати
+
0
SashkoGop
SashkoGop
20 февраля 2018, 12:41
#
Ну, що — поки прийнято рішення з кожного місячного надходження — 150 грн на одну із систем накопичення одного із банків Не буду рекламувати
+
0
manny34
manny34
21 февраля 2018, 13:25
#
Поділіться потім враженнями. Можна 10% від усіх доходів, так буде більш відчутно, і переводити у валюту.
+
0
SashkoGop
SashkoGop
22 февраля 2018, 17:35
#
Спочатку потрібно спробувати — потім опишу враження — але це не менше року часц потрібно.
По друге — вияснив детали по цьому варінту і є деякі сумніви доцільності: бо виходить, що потрібно з %% заплатити податок 16% із прибутку і 1,5% військовий збір. Наприклад, я маю на рахунку(гіпотетично) 1000 грн, на котру по закінченні терміну вкладу нараховано 11% річних, тобто 110 грн, із яких буде вираховано 16 + 1,5 %% — 19,25 грн. Тобто виходить, що якщо ти працюєш офійіно і щось десь зберігаєш — то держава ще додатково тебе обкладає податками, точніше банки, котрі потім перекладають цей тягар на плечі вкладника.
+
0
manny34
manny34
27 февраля 2018, 10:48
#
С депозитов сейчас, точнее с начисленных %-в (независимо происходит это в конце срока или ежемесячно) удерживается 18% подоходного налога+1,5% военного сбора, итого минус 19,5% от ставки по депо
т.е. если банк светит 15% годовых, то по факту он выплатит только 12,075%
+
+26
SashkoGop
SashkoGop
18 марта 2019, 22:04
#
Давно нічого не писав. З січня місяця на новому робочому місці. Весь дохід — повністю на карту, офіційно. Перед новим роком був у податковій і купив собі 3 місяці стажу, вартістю в 2 мінімальні податки станом на листопад 2018-го року. Пройшов квест в черзі до місцевого пенсійного фонду, отримав довідку форми ОК5 — в котрій вся історія оплат. Також взяв ключ до власного кабінету платника — треба буде ще взяти через Приват24 електронний підпис.
+
0
manny34
manny34
3 мая 2019, 16:48
#
Поздоровляю. Як справи тепер?
+
0
SashkoGop
SashkoGop
6 мая 2019, 9:46
#
Дякую, працюю офіційно — але вищезгадане в темі питання мене все одно актуальне.
+
+13
manny34
manny34
10 мая 2019, 13:42
#
Може Вам буде цікаво: https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=4660348#p4660348
+
0
SashkoGop
SashkoGop
27 ноября 2021, 20:51
#
Вітаю, панство! Знову в пошуках роботи. Паралельно таксую в місцевій службі таксі та в Уклоні. Також під'єднався до Убера. Думаю, що потрібно завести окремий блог щодо подібних підробітків. Так, саме підробітків — бо в якості основної роботи — це без перспективи росту доходу — а хоча б вписувати в бажаний мінімум.
Щодо відмови від відносно прибуткової, офіційної роботи із повним чистим доходом (вся ЗП та надбавки офіційні). Ну по результату своєї діяльності можу сміло заявити, що заплановане зробити в компанії виконано відсили відсотків на 45%. Проте із позитиву — було досягнуто майже подвійне збільшення продажів за рахунок вірного наповнення асортиментом (до цього було тільки поставки товарів під замовлення) без зменшення %% маржинальності продажу (тобто ціни не понижалися, а використовувся стандартний на той період підходу до націнки на товар та системи знижок опотовим та роздрібним клієнтам). Основний стрибок зросту був саме в період першого локдауну і роботи на відділенні(«удальонка»). Саме тоді я завдячний набутому досвіду на минулих роботах — оперативне вирішення питаннь асортименту, його наповнення та прогнозу продажів.
Стосовно нової роботи — то це напевно буде гібрид: періодичне таксування та запуск інтернет-магазину на площадці Пром. У разі росту продажів — таксування відійде в сторону. Ну, що сказати ще — щойно оплатив плату на рік, вибравши базовий пакет. Спробую — відпишусь. Оскільки дане повідомлення трошки за рамками теми — думаю, що буде окремий тр
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться