Минфин - Курсы валют Украины

Установить
MRitcher
Михаил Пацан Михаил Пацан
Зарегистрирован:
11 сентября 2017

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 12:21
Михаил Пацан — Михаил Пацан
Со-основатель Wotan
20 апреля 2022, 9:53

Як інвестувати під час війни?

Економіка завжди характеризується своєю циклічністю. Переживши одну кризу, за нею наступає інша. І кожного разу нова криза все сильніша, і її вплив більш відчутний.

Світ вже ніколи не буде таким, як раніше. І причина цьому не війна, а глобальні макроекономічні наслідки, які вона спричинила не тільки в Україні, а й в усьому світі. Особливо це пов’язано з перерозподілом фінансових потоків у світовій економіці.

Лише недавно фінансовий мікроклімат почав відновлюватись після кількох хвиль пандемії коронавірусу, але нові потрясіння ще більше вдарили по світовій економіці, а саме по країнах Європи: це запровадження санкцій проти Росії, перепідписання контрактів на енергоносії, падіння платоспроможності громадян, кількісна зміна структури експорту та імпорту та багато іншого.

Кризи були і будуть, і ми всі повинні вчитися жити в постійних змінах, а найголовніше — адаптуватися до них. Будь-які потрясіння перевіряють на міцність бізнес, країни, економічні системи, і виявляють всі ті проблеми, яким раніше приділялось мало уваги. Ланцюгова реакція охоплює все більше країн, спричиняючи цим глобальні економічні проблеми.

І саме тому зараз той час, щоб почати будувати все знову, але вже з урахуванням нових тенденцій та умов.

Особливо важко пережити кризу буде тим молодим підприємцям, які не відчули на собі масштабні кризи, наприклад 2008 року, оскільки в них немає досвіду поведінки в кризовому середовищі. Відновлення інфраструктури, робочих місць, бізнесу займе певний час, тому потрібно підготуватися морально, що швидко відновити економіку на фоні девальвації гривні та падіння ВВП не вийде. Для цього потрібно кілька місяців, або й навіть роки.

Економічна криза зачіпає також і кризу приватного капіталу. І тому, щоб зберегти свої кошти, і не втратити, все що є, потрібно володіти досить високим рівнем фінансової, інвестиційної грамотності та планування. Тільки розумне використання своїх ресурсів допоможе відновити фінансове та економічне становище не тільки на рівні особистих фінансів, а й на рівні бізнесу чи окремої країни.

Тому для клієнтів в Україні та за кордоном у березні 2022 року ми запустили послугу антикризового фінансового консалтингу WOTAN FUTURE. Вона давно була у нас у розробці, і в потрібний момент ми просто її активували, щоб допомогти нашим клієнтам правильно спланувати свої фінанси під час війни та після її закінчення.

Перш за все, консультанти Wotan Future допомагають створювати індивідуальні фінансові плани, щоб зберегти кошти зараз і розумно використати їх у майбутньому. Ми також даємо рекомендації щодо управління активами нашим клієнтам фактично 24/7. Складність ситуації полягає в тому, що правила банків та законодавчі обмеження щодо виведення коштів та їх інвестування змінюються щодня, тому людині, яка перебуває і так у ситуації стресу, досить важко зорієнтуватися у цій інформації, але наші аналітики допоможуть вирішити усі ці питання. У своїй роботі ми використовуємо технології штучного інтелекту для оцінки макроекономічних показників та моніторимо законодавчу базу двох десятків країн, відстежуючи вплив кожної новини на коливання курсу акцій компаній та валют.

Для нас важливо зберегти приватний капітал кожного, як запоруку швидкого відновлення економіки у післявоєнний період, тому зараз ми дуже багато зусиль вкладаємо у ці консультації та їх супровід. Саме тому для кожного клієнта ми особисто аналізуємо всі його доходи і витрати, а також розробляємо інвестиційну стратегію на 3-5 років, яка адаптується до його цілей, ризику, суми коштів. Так, багато клієнтів до війни мали одні плани та цілі, а зараз вони кардинально змінилися. До того ж, для багатьох інвестовані кошти стали одним з основних джерел доходу під час війни. Тільки тоді, коли стратегія буде адаптована під клієнта, вона буде ефективною. І саме в цьому ми і можемо допомогти.

Зараз під управлінням наших аналітиків перебуває понад 50 млн. доларів, а дохідність за 2021 рік склала від 12 до 62% залежно від ризик-профілю клієнта. Це в рази більше, ніж дохідність провідного індексу S&P 500, яка за останній рік становила 8,88%. Звичайно за нормальних умов, багато хто може аналізувати ринки і збирати свої дохідні портфелі, але зараз настав той час, коли краще довіритися професіоналам, щоб не тільки зберегти свій капітал, а й розумно його примножити.

Просмотров: 114, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться