Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Money4You
Зарегистрирован:
18 ноября 2019

Последний раз был на сайте:
17 июня 2024 в 17:17
Money4You — Удобное онлайн кредитование
3 июня 2024, 14:49

Як заощадити гроші на відпустку своєї мрії

Якщо ви мрієте про відпустку з купою неймовірних вражень і яскравих фото, але не маєте відповідної суми на здійснення власної мрії, вихід є. Сонячна Італія, таємнича Ісландія, непередбачуваний острів Балі, морський круїз Середземномор’ям або дикі африканські савани – можна організувати будь-яку подорож, якщо використати наступні поради по заощадженню коштів.

Сформулюйте і запишіть свою ціль

Починати потрібно з постановки цілі. Потім її потрібно записати, максимально деталізуючи. Обов'язково слід вказати, коли ви бажаєте її реалізувати. Визначити суму, необхідну для комфортної відпустки. З ким ви планували відпочинок: з родиною, друзями, коханою людиною чи на самоті. Також важливо зрозуміти, які відчуття ви матимете при здійсненні вашого бажання.

Складіть бюджет подорожі, пропишіть витрати на переліт/переїзд, проживання, харчування, розваги, екскурсії, сувеніри, непередбачені витрати. Таким чином, ви отримаєте загальну суму, з якої можна легко вирахувати, скільки вам необхідно відкладати щомісяця. Також можна передивитися ціни на готові тури. Зазвичай їх вартість більш вигідна.

Платіть спочатку собі

Створіть окремий рахунок і налаштуйте автоматичні перекази на нього щомісяця. Якщо ви зможете відокремити гроші на відпустку від своїх загальних заощаджень, шанси, що вони будуть витрачені на щось інше будуть меншими.

Можна також відкрити депозит у банку, якому довіряєте. Так у вас будуть не просто власні накопичення, але й відсоток на них, що збільшить суму, яку ви збираєте на відпочинок. За 3-4 місяці можна зібрати достатньо коштів для комфортної поїздки. Але все залежить від країни, до якої ви бажаєте поїхати, та суми, яку щомісяця вноситимете на депозит.

Використовуйте всі способи для накопичення заощаджень

Заради вашої цілі використовуйте все, що допоможе швидше накопичити потрібну суму:

  • підробітки;
  • джерела пасивного доходу;
  • менші витрати на розваги;
  • скоротити придбання одягу та речей, без яких можна обійтися;
  • відмовтесь від емоційних покупок.

Але не забудьте покласти частину того, що ви витратили б, у свій фонд подорожі після того, як успішно протистояли імпульсивній покупці. Уявіть, що ви отримали бонус, який наблизить відпустку вашої мрії.

Користуйтеся знижками

Якщо на товари, які ви зазвичай купуєте, є знижки, користуйтеся ними. Застосовуйте купони, акційні пропозиції, подарунки від компаній та магазинів до дня народження та інші нагороди. Суми, які ви зекономите, можуть бути невеликими, але з десяти-двадцати покупок вийде чимало.

Підпишіться на розсилки туристичних компаній

Шукайте компанії, які мають переважно позитивні відгуки від туристів, і підписуйтеся на електронну розсилку. Це допоможе вам бути в курсі «гарячих» пропозицій та вигідних знижок і швидко придбати подорож вашої мрії за нижчою ціною. Але у вас вже має бути відповідна сума, тому ще раз перечитайте попередні пункти.

Плануйте обмін житлом

Проживання в готелях є найдорожчою частиною подорожі, тому можна поміняти свій будинок або квартиру на житло у тому місті, куди ви збираєтеся. Звичайно, не кожен наважиться на такий крок. Але чому б не ризикнути? Сьогодні є чимало веб-сайтів, які допоможуть знайти відповідне житло в Іспанії, Франції, Чехії або Польщі. Ви також можете здати в оренду свій будинок на Airbnb і використати ці додаткові гроші на свою мандрівку.

Купуйте квитки заздалегідь

Квитки на літак, автобус або поїзд потрібно купувати за місяць-два до мандрівки, так ціна буде нижчою. Якщо ви плануєте короткий переліт, шукайте пропозиції лоукостера. Якщо є вибір між літаком та автобусом, можна обрати другий варіант. Сучасні автобуси зручні та швидкі, тож ви зможете дістатися до місця відпочинку без затримок і з максимальним комфортом.

Це стосується і готелів. Завжди можна знайти бюджетний, але комфортний варіант, наприклад, лише зі сніданками. Або знайти камерний приватний готель з оптимальною ціною. Вибрати не високий сезон, коли менше людей, а отже, буде більше цікавих пропозицій по проживанню. Замовити номер рекомендується заздалегідь, щоб не хвилюватися в останні дні, що не буде де зупинитися.

І нарешті, варто пам’ятати, що підготовка до відпочинку не повинна перетворюватися на суцільну економію та постійні думки та переживання про гроші. Думайте про радість і задоволення, які ви отримаєте у відпустці. Плануйте все завчасно, будьте раціональними у витратах, але не забувайте час від часу робити для себе щось приємне. Ви зможете влаштувати цікаву і комфортну подорож, якщо врахуєте вищеописані рекомендації й докладете відповідних зусиль.

Просмотров: 67, сегодня — 1
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться