Минфин - Курсы валют Украины

Установить
KWP
KWP
Зарегистрирован:
30 августа 2014

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 07:00
Подписчики (43):
Alkon
Alkon
Киев
Svetlana1571
ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ �¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ \'
54 года, НБУ
bilenkon
bilenkon
Запорожье
15336113
15336113
fealin
fealin
vechislavs
vechislavs
lanals
Mary Kay
Киев
tiger1
tiger1
Киев
Savina
Savina
nainapsy
nainapsy
output
output
beretta4555
beretta4555
Киев
все подписчики
KWP
пенсионер
10 февраля 2015, 22:04

Президенту України Порошенко П. О. «Скарга на дії (бездіяльність) посадових осіб Генеральної прокуратури України, Національного банку України, ПАТ «Дельта Банк»»

481.1К

Президенту України Порошенко П. О.

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Влада нова, методи роботи — старі.

ГПУ- співучасник злочину, «кришеватель»

банка-шахрая,

банка-злочинця

К.В.П.,

мешкає за адресою:

93411, м. Сєвєродонецьк, Луганської обл.

просп. Гвардійський, …

С К А Р Г А

на дії (бездіяльність) посадових осіб Генеральної прокуратури України, Національного банку України, ПАТ «Дельта Банк»

12 грудня 2014 р. я відправив скаргу Генеральному прокурору України на дії (бездіяльність) посадових осіб ПАТ «Дельта Банк» (надалі – Банк). Копію скарги додаю.

У скарзі я вказав конкретні факти порушень вимог Конституції України, Цивільного кодексу України, постанов Націального банку України, інших нормативно-правових актів, порушення моїх громадянських прав, законних інтересів і свобод.

Вказав також, що дії (бездіяльність) чиновників Банку підпадають під дію статей Кримінального кодексу України.

Чиновники ГПУ, замість того, щоб провести повний, всебічний та об'єктивний розгляд питання, направили мою скаргу в НБУ (копію направляю).

Направили, свідомо знаючи (повинні знати), що чиновники НБУ не вирішать це питання, що і підтвердила відповідь з НБУ. (копію відповіді направляю).

Цими діями чиновники ГПУ показали свою повну некомпетентність, а то — і злочинні дії (бездіяльність).

У листі до НБУ працівники ГПУ не зажадали від НБУ одержати відповідь в ГПУ, а запропонували дати відповідь тільки заявнику.

Тобто, прийняли рішення, не розглядати скаргу по суті, тобто ухилилися від виконання своїх прямих обов'язків.

Мало того, що в НБУ не тільки не вирішили це питання по суті, але і запропонували мені звернутися до прокурора:«Також зазначаємо, у випадку, якщо Ви вважаєте, що у діях працівників Банку є протиправні вчинки, згідно з положеннями статті 25 Кримінального процесуального кодексу України, Ви вправі звернутися до прокурора, слідчого для початку досудового розслідування, вжиття всіх передбачених законом заходів для встановлення події злочину, осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання».

Тобто, коло замкнулося:

1. Я звернувся в ГПУ.

2. З ГПУ мою скаргу направили в НБУ.

3. Чиновники НБУ пропонують знову звернутися до прокурора.

Тому переконливо прошу Вас, Президенте України, розірвати це коло і усунути порушення нормативно-правових актів.

Це стосується не тільки мене, а й чотирьох мільйонів клієнтів Банку, які не можуть реалізувати своє право на вільне розпорядження СВОЇМИ коштами, які банк-шахрай, банк-злочинець незаконно утримує, отримуючи при цьому дохід.

Ви подивіться, що відбувається біля відділень банку.

Щоб отримати 100-500 грн СВОЇХ грошей, клієнти банку змушені займати чергу напередодні і вистояти багатогодинну чергу.

Пенсіонери, інваліди, хворі, матусі з дітьми, ...

В даний час в банк незаконно утримує і користується моїми грошима, в сумі більше 45 тис грн. Для отримання доходу собі.

Це ж скільки днів треба мені провести в банку, щоб отримати всю суму?

Я все життя працював (мені 71 рік), щоб накопичити гроші для нормального життя на пенсії.

Допрацювався

Накопичив

Гроші, які я передав в Банк, оформивши депозитні договори, Банк незаконно присвоїв собі, користується для поповнення своїх доходів, і, всупереч всім законам, не віддає мені.

З кожним днем гривня стає дешевшою.

Банк багатіє, я – біднію.

Порушуючи нормативно-правові акти, Банк видає через касу по одному рахунку по 100-500 грн в день, по другому рахунку взагалі гроші не видає.

Банкомати Банку не працюють.

Банкомати інших банків гроші Банку не видає.

Це ж скільки разів я буду ходити в Банк та одержувати цю суму по 100-500 грн.?

Щоденно ходжу в Банк, як на роботу.

За свої роки я стільки днів відходив на роботу, щоб заробити ці гроші.

А тепер скільки днів я повинен ходити в Банк, щоб забрати свої (повторюю: СВОЇ) гроші, вистоюючи в чергах (і на морозі теж) по 2-3 і більше годин?

Тепер решту життя я повинен ходити в Банк, щоб забрати свої грощі?

На мої звернення Банк дає формальні відписки, які не мають ніякого відношення до суті питання, викладеного в заявах та скаргах.

Банк на мої заяви та скарги дає відповіді, в яких ігнорується суть заяви, цинічно нагадуючи про мої права та «можливості», які сам банк порушує та не дає реалізувати.

Як правило, Банк на звернення дає шаблонні відписки, які не мають ніякого відношення до суті питання, викладеного в зверненні.

В своїх відповідях Банк пише:

«При цьому, дозвольте зауважити, що проводити операції вилучення грошових коштів, розміщених на поточному рахунку Ви маєте змогу:

в касах та банкоматах Банку;

в касах та банкоматах інших банків на території України;

в касах та банкоматах інших банків за кордоном;

а також, сплачувати за товари та послуги в Р08-терміналах на території України чи за кордоном».

Все це, пробачте, — дезінформація та брехня.

Нічого з вказаного неможливо виконати.

Згідно ст. 15 Закону України Про звернення громадян:

«Органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов'язані:

об'єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви чи скарги;

скасовувати або змінювати оскаржувані рішення у випадках, передбачених законодавством України, якщо вони не відповідають закону або іншим нормативним актам, невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням;

забезпечувати поновлення порушених прав, реальне виконання прийнятих у зв'язку з заявою чи скаргою рішень».

Вимоги цієї статті не виконуються посадовими особами ГПУ.

Банком порушуються наступні нормативно-правові акти:

Конституція України

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю

Цивільний кодекс України

Стаття 1060.

2. За договором банківського вкладу незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника

Стаття 1066. Договір банківського рахунка

1. За договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (володільцеві рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.

Стаття 1068.

1. Банк зобов'язаний вчиняти для клієнта операції, які передбачені для рахунків даного виду законом, банківськими правилами та звичаями ділового обороту, якщо інше не встановлено договором банківського рахунка.

3. Банк зобов'язаний за розпорядженням клієнта видати або перерахувати з його рахунка грошові кошти в день надходження до банку відповідного розрахункового документа, якщо інший строк не передбачений договором банківського рахунка або законом.

Стаття 1074.

Обмеження прав клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається.

Основними ж претензіями до чиновників НБУ є факт самоусунення і потурання, «кришування» Банка, який нахабно не виконує навіть вимоги, встановлені постановами Првління НБУ.

ОСЬ ЦІ ПОРУШЕННЯ:

а) Постанова Правління НБУ від29.08.2014 № 540

5) банки зобов'язані обмежити видачу готівкових коштів у національній валюті через каси та банкомати в межах до 150 000 гривень на добу на одного клієнта.

б) Постанова Правління НБУ від03.12.2003 N 516

За договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника ...

в) Постановою Правління Національного банку України від 01.06.2011р.N 174 «Про затвердження Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні»(далі – Постанова) встановлений порядок оформленняЗаяви на видачу готівки (далі – Заява):

1.1. До касових документів, які оформляються згідно з касовими операціями, визначеними цією Інструкцією, належать:… заява на видачу готівки ...

1.4. Клієнт заповнює касові документи від руки чи за допомогою технічних засобів або банк (філія, відділення) за згодою клієнта заповнює касові документи із застосуванням технічних засобів або системи автоматизації банку (далі — САБ).

Правильність заповнення банком (філією, відділенням) реквізитів касового документа із застосуванням технічних засобів або САБ клієнт засвідчує своїм підписом.

Цей Порядок не виконується робітниками Банку: заявуна видачу готівки фактично заповнює не клієнт, а касир на суму 100-500 грн.

Ні одна з вищеназваних постанов НБУ Дельта Банком не виконується, але НБУ цього «не помічає», стаючи співучасником злочинних дій банку-шахрая.

В статті 73 Закону України Про банки і банківську діяльність у разі порушення банками банківського законодавства, нормативно-правових актів НБУ, його вимог …

передбачені заходи впливуна порушників постанов НБУ, але посадові особи НБУ не користуються наданим їм правом для наведення порядку в Банку.

Або – користується, але безрезультатно.

Порушення продовжуються.

==========

Вважаю, що вказані дії власників, керівників та працівників Банку підпадають під наступні статті Кримінального кодексу України:

Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

1. Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, -

2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем

Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем

1. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, -

Примітка. 1. Службовими особами є особи, які постійно чи тимчасово здійснюють функції представників влади, а також обіймають постійно чи тимчасово на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або виконують такі обов'язки за спеціальним повноваженням.

Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб

А також інші статті, котрі спеціалісти прокуратури знають краще, ніж я.

В скарзі я просив ГПУ:

1. Вжити заходів з відновлення моїх порушених прав та повернути мені одноразово всю суму моїх грошей.

2. Порушити кримінальну справу стосовно власників, керівників та працівників ПАТ «Дельта Банк».

Одержав відповідь з Генеральної прокуратури України, в якій сказано, що мою скаргу переслали в Національний банк України.

«Надсилаю скаргу Козлова В. П.для розгляду в межах компетенції та прийняття рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

Про результати розгляду прошу повідомити автора.

Додаток: на 8 арк. першому адресату».

Таким чином, ні ГПУ, ні НБУ не припинили порушення нормативно-правових актів, та не зробили ніяких дій для поновлення моїх прав та видачі мені незаконно утримуваних Банком моїх грошей.

Одержав відповідь з НБУ. Звичайна бюрократична відписка:

«Відповідно до статті 5 Закону про банки, органам державної влади, до яких відноситься і Національний банк України, і органам місцевого самоврядування заборонено будь-яким чином впливати на керівництво чи працівників банків у ході виконання ними службових обов’язків або втручатись у діяльність банку, за винятком випадків, передбачених законом.

При цьому, зазначаємо, що кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Згідно з частиною 1 статті 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

У той же час повідомляємо, що інформація, викладена у Вашій скарзі, прийнята до уваги та буде використана Національним банком України під час здійснення банківського нагляду. У разі виявлення порушень, до Банку або його керівників будуть застосовані відповідні адекватні заходи впливу.

Також зазначаємо, у випадку, якщо Ви вважаєте, що у діях працівників Банку є протиправні вчинки, згідно з положеннями статті 25 Кримінального процесуального кодексу України, Ви вправі звернутися до прокурора, слідчого для початку досудового розслідування, вжиття всіх передбачених законом заходів для встановлення події злочину, осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання.

З повагою Заступник директора Генерального департаменту банківського нагляду К. Є. Раєвський»

1. Мою скаргу в НБУ переслали з Генеральної прокуратури. НБУ пропонує звернутися до прокурора. Знову?

2. Згідно статті 55 Закону України Про банки і банківську діяльність «Відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами Національного банку України та угодами (договорами) між клієнтом та банком».

Звертатися до суду недоцільно, тому що суд і робота виконавчої служби буде «тягнутися» багато місяців.

Видаватимуть щодня ті ж 100 — 500 грн.

А при введенні тимчасової адміністрації я взагалі не отримаю свої гроші.

«Бєспрєдєл» продовжується, влада безсильна.

Чи потрібна громадянам така влада?

ПРОШУ:

1. Розгянути мою скаргу та навести порядок в ГПУ, НБУ, ПАТ Дельта Банку.

2. Вирішити питання про повернення ОДНОРАЗОВО всіх моїх грошей, які Банк незаконно утримує.

3. Про результати розгляду та прийняте рішення повідомити мене письмово.

Додатки:

1. Копія скарги в ГПУ.

2. Копія відповіді з ГПУ.

3. Копія відповіді з НБУ.

09 лютого 2015 р. К. В. П.

Просмотров: 1056, сегодня — 1
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться