Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Huppal
Микита Гуппал Proінвестиції
Зарегистрирован:
7 апреля 2023

Последний раз был на сайте:
15 июля 2024 в 17:54
Подписчики (3):
Tymoshtetyana
Tymoshtetyana
Alexa1957
Alexa1957
HanaHu
HanaHu
Микита Гуппал — Proінвестиції
Інвестиційний аналітик Freedom Broker, автор телеграм-каналу @pro_invest_ukraine
29 апреля 2024, 18:00

Нано-опціони.Тестування, специфіка.

😮 Отже, затестив я минулого тижня на Freedom Broker новий для мене формат опціонів (заплативши комісію 1 цент/контракт) — це нано-опціони (NANOS). Без паніки, свідомість не втрачати, зараз все спробую пояснити.

😑 Формат даних опціонів не новий, наскільки я зрозумів на CBOE (Чиказькій біржі опціонів) вони з'явились 2 роки тому. Але я на це особливо не звертав уваги, і використовував у своїй стратегії тільки класичні опціони.

⁉️ То що ж це за нано-опціони?
✔️ Нано-опціони, іноді згадувані як мікро-опціони, — це опціони, які є значно меншими за розміром (кількістю акцій в одному контракті) порівняно зі стандартними опціонами S&P 500. Вони дозволяють трейдерам та інвесторам спекулювати або інвестувати в напрямок індексу S&P 500, витрачаючи значно менше коштів ніж при класичній торгівлі опціонами.

❗️ Буду намагатися дуже спрощувати. В одному «традиційному» опціонному контракті — 100 акцій. Тобто якщо ви купили 1 колл-опціон компанії ABC з ціною виконання (страйком) 100$, то якщо ви захочете реалізувати цей контракт, то у вас на рахунку повинно бути 100$*100=10 000$. Це називається «вихід на поставку». Ви реалізовуєте даний опціон, а вам на рахунок нараховується 100 акцій компанії ABC по ціні 100$ за акцію. Зрозуміло, що це вигідно лише коли ціна акцій ABC вище ніж 100$ + сума премії яку ви заплатили за цей опціонний контракт. Або не виходити на поставку, а просто продати опціон «в ринок» за вищою ціною ніж купували (якщо ціна акцій компанії ABC на момент продажу буде вище ніж 100$). У цьому випадку вам не потрібно мати $10 000 на рахунку.

‼️ Якщо ж ми кажемо про нано-опціон то тут в 1 опціонному контракті лише 1 акція (умовно). Для прикладу, купівля одного класичного колл-опціона на ETF SPY з експірацією (датою закінчення) у п'ятницю 3.05 зі страйком 510$ буде коштувати мені 328$. Тобто я вже сплачую премію за цей опціон у розмірі 328$ + якщо я захочу у п'ятницю вийти на поставку та отримати 100 ETF SPY на рахунок то заплачу 510$(мій страйк) * 100 (кількість акцій у контракті) = $51 000 + вже сплачена премія у розмірі 328$. Такий же нано-опціон на ту ж дату та з тим же страйком коштуватиме мені лише 3.28$ (часова вартість + волатильність), різниця у тому, що по ньому я не можу вийти на поставку, щоб мені нарахували 0.1 частику ETF SPE. Нано-опціони розрахункові, не поставочні.

⚡️ Мій кейс, я купив у середу колл-опціон NANOS (нано-опціон) на SPY, заплатив 3$ премії (замість 300$) + 1 цент комісії/контракт. У п'ятницю продав по 3.16$ при зростанні індексу на 1%. Типу як інструмент для спекулянтів не такий і поганий, можна зробити «ставку» на зростання або падіння ринку не ризикуючи особливо великими грошима, і щоб +- зрозуміти як опціони працюють. На скільки я розумію, такі опціони є лише на SPY (як найбільш ліквідний актив), якщо у когось є досвід роботи з нано-опціонами на окремі акції — напишіть)

⁉️ В чому перевага?

✔️ Для азартних інвесторів у яких немає значної суми коштів на рахунках це можливість заробляти на коливаннях індексу. Для себе особливих переваг не побачив, окрім трохи нижчої комісії (якщо більше 100 контрактів за раз брати).

✔️ Обмежені коротким терміном дії (коротка експірація). Окрім того, що нано-опціони мають найменшу кількість акцій у контракті серед будь-яких індексних опціонів, зареєстрованих на американській біржі, термін їх дії не перевищує 1 тижня. Зазвичай ліквідні опціони мають багато страйків та термінів експірації (особливо індексні по типу опціонів на QQQ та SPY). Опціони Nano були розроблені в першу чергу з позиції простоти, оскільки мали короткий термін дії з обмеженою кількістю страйк-цін. Хоча це може зменшити ваш вибір, у той же час це може полегшити процес прийняття рішень для менш досвідчених торговців опціонами.

✔️ Опціони розрахункові. Немає поставки фізичних акцій — нано-опціони «розраховуються» готівкою.

Телеграм:

@pro_invest_ukraine

#навчання #опціони

Просмотров: 98, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться