Минфин - Курсы валют Украины

Установить
ADVOCATE
ADVOCATE
Зарегистрирован:
23 августа 2014

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 06:56
Подписчики (8):
messenger
messenger
54 года
busypit
busypit
annnahit1
annnahit1
AdmiralMarkets
Екатерина Данцова
35 лет, Украина, Киев
Tsibulino
Tsibulino
Тхорівка
Feygin
Юрий Фейгин
75 лет, Керчь
DIZZY
VAB! ВЕРНИ 4000$ 8 МЕСЯЦЕВ ЖДУ !!! СКОЛЬКО МОЖНО ИЗДЕВАТЬСЯ?!
94 года, Вот список банковских троллей: http://minfin.com.ua/blogs/DIZZY/54248/
KIRINA50
KIRINA50
16 сентября 2016, 14:30

Поновлення строку звернення до суду

Строки звернення до адміністративного суду встановлено ст. 99 КАС України.

Зокрема, частиною 1 цієї статті передбачено, що адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особивстановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів (ч. 2 ст. 99 КАС України).

Наслідки пропущення строків звернення до адміністративного суду визначено ст. 100 КАС України.

Відповідно до ч. 1 цієї статті адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд на підставі позовної заяви та доданих до неї матеріалів не знайде підстав для визнання причин пропуску строку звернення до адміністративного суду поважними, про що постановляється ухвала.

Частиною 2 ст. 100 КАС України передбачено, що позовна заява може бути залишена без розгляду як на стадії вирішення питання про відкриття провадження в адміністративній справі без проведення судового засідання, так і в ході підготовчого провадження чи судового розгляду справи.

Згідно з положеннями п. 9 ч. 1 ст. 155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо: позовну заяву подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до адміністративного судуі суд не знайшов підстав для визнання причин пропуску строку звернення до адміністративного суду поважними.

Одним із прикладів поважності причин пропуску зазначених вище строків КААС в своєму рішенні зазначив наступне:

"… в матеріалах справи відсутні відомості про повідомлення позивача про прийняття Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Український фінансовий світ» оскаржуваного рішення про визнання нікчемним договору банківського вкладу (депозиту) № _______від 10.07.2014, що оформлене наказом № 6 від 18.11.2014.

Крім того, вимоги позивача про зобов'язання відповідача подати до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб інформацію щодо ОСОБА_2, як вкладника, який має право на відшкодування коштів за вкладами в публічному акціонерному товаристві «Комерційний банк «Український фінансовий світ» за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та зобов'язання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб включити ОСОБА_2 до загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами в публічному акціонерному товаристві «Комерційний банк «Український фінансовий світ» за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ґрунтуються на бездіяльності відповідачів, яка є триваючою.

З огляду на викладене, колегія суддів приходить до висновку, що суд першої інстанції поспішно застосував ст. 100 КАС України до спірних правовідносин та залишив позовну заяву без розгляду..."

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 199, ст. 204 КАС України, суд апеляційної інстанції скасовує ухвалу суду першої інстанції, яка перешкоджає подальшому провадженню у справі, і направляє справу для продовження розгляду до суду першої інстанції, якщо суд першої інстанції допустив порушення норм матеріального чи процесуального права та мало місце неповне з'ясування обставин справи, що призвело до неправильного вирішення питання.

Висновок!

Якщо Ваші право порушено, а строк на звернення до суду сплив, — це не означає, що ви не можете його поновити. Адже законодавцем Вам надано таке право, а скористатися таким правом або ні це уже Ваш вибір!

Отримати більш детальні інформацію Ви можете за Посиланням

Просмотров: 456, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться