Минфин - Курсы валют Украины

Установить
82119072
Aleksandr Alex
Зарегистрирован:
28 августа 2020

Последний раз был на сайте:
15 апреля 2024 в 18:29
21 сентября 2020, 13:32

Як вибрати бюро перекладів в Україні в 2020 році

Необхідність у послугах з перекладу з іноземних мов зростає з кожним днем. Завдяки глобалізації загальносвітової економіки кордони між країнами стають все більш прозорими. Послуги письмового перекладу можуть знадобитися як великим організаціям, так і приватним особам. При цьому документи, які потрібно перекласти, можуть бути самими різними: дипломи вищих навчальних закладів, паспорти, трудові книжки, свідоцтва про шлюб, медичні призначення, інструкції до технічного обладнання. Ми розповімо, на що звернути увагу і як вибрати бюро перекладів в Україні в 2020 році.

Сьогодні для пошуку чого-небудь люди найчастіше використовують Інтернет. Знайти в ньому незліченна кількість сайтів бюро перекладів не складає особливих труднощів. Більшість з них зосереджена в центрі України — в Києві.

Види бюро перекладів

Всі організації здійснюють одну і ту ж діяльність — переклад тексту з однієї мови на іншу. Але, в залежності від виду документів, що перекладаються, можна виділити три наступні категорії бюро:

● нотаріальні — працюють з офіційними документами: паспорта, візи, довіреності, свідоцтва;

● корпоративні — приймають в роботу технічну і медичну документацію, фінансові документи, контракти;

● універсальні — мають в штаті фахівців різного профілю і надають послуги будь-якого типу перекладу.

Як вибрати бюро перекладів в Україні в 2020 році: критерії відбору

Кожна організація позиціонує себе, як професіоналів високого класу. Але завжди існує ризик потрапити на некомпетентного перекладача. Щоб звести до мінімуму ризик втрати часу і грошових коштів, вибирайте відповідне бюро перекладів з урахуванням наступних критеріїв:

1. Рекомендації знайомих і відгуки тих, хто вже скористався послугами компанії. Зверніть увагу на тематичні форуми, так як відгуками на самому сайті бюро не завжди можна довіряти.

2. Кількість працівників в штаті. Якщо бюро надає послуги перекладу на величезну кількість мов, а в штаті є всього кілька перекладачів, не варто очікувати якісного виконання роботи.

3. Вартість перекладу. Якщо бюро обіцяє виконання роботи професіоналом-носієм мови, ціна буде суттєво вищою за середню на ринку. Крім того, вартість перекладу медичної статті або технічної документації також буде відрізнятися, це пов'язано з наявністю в тексті вузькоспеціалізованих термінів. Для виконання перекладу такого документа може знадобитися залучення фахівців в даній тематиці. Також вартість буде відрізнятися в залежності від місця розташування. Ціни на послуги бюро будуть вище в таких містах: Київ, Харків, Одеса, Львів та інші міста-мільйонники.

4. Термін виконання роботи. Бувають ситуації, коли потрібно перекласти великий документ в стислі терміни. Якщо організація запросто приймає таке замовлення в роботу, озвучивши суму надбавки за терміновість — вас повинно це насторожити. Для такої роботи зазвичай залучають декількох лінгвістів, тому є присутнім ризик зниження якості.

5. Можливість безкоштовного тестового перекладу. Як правило, обсяг тестового завдання обмежується 150-200 словами. Але цього достатньо для оцінки рівня компетенції працівників і прийняття рішення про співпрацю. Якщо ця послуга надається — протестуйте якість перекладу на невеликому уривку тексту. У разі задоволення результатом сміливо вибирайте цю організацію.

6. Наявність коректора і редактора. Тільки в цьому випадку ви можете розраховувати на контроль якості тексту, що перекладається.

Коли вибираєте дійсно професійне бюро перекладів, ви убезпечите себе від шахраїв і дилетантів. Дотримання основних критеріїв дозволить заощадити час і сили на пошуки.

Читати ще по цій темі:

Медичний переклад: коли точність має значення https://lingua24ua.business.site

Переклад будівельної документації https://g.page/Derzhpereklad?share

Перевод свидетельства о рождении ребенка https://goo.gl/maps/iUqsDvA6JJA6QoVc8

Нотаріальне засвідчення перекладів у Запоріжжі https://g.page/apostil-zaporozhe?share

Як вибрати гарне бюро перекладів у Львові https://g.page/Translation-Lviv?share

Что такое перевод документов с апостилем https://g.page/LCM-Translate?share

Просмотров: 332, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться