Минфин - Курсы валют Украины

Установить
08092942
Атласова Алла
Зарегистрирован:
7 июня 2018

Последний раз был на сайте:
27 октября 2023 в 16:10
13 ноября 2022, 9:08

Чому та як управляти сімейним бюджетом під час війни?

В час війни існує повна невизначенність з доходами и витратами. Ми не знаемо, як будуть надходити гроши. Але маемо визначатися що ми можемо дозволити витрачати.В такій ситуацїї управління бюджетом виконує функцію контролю грошовими потоками на коротку перспектиу. Головним завданням управління бюджетом є недопущення втрати активів.

Основним інструментом управління доходами й витратами є балансовій метод. Його формула дуже проста: активи на початок периода +доходи за период – витрати за період = активи на кінець періода.

Яки особливості грошових потоків треба врахувати при розрахунках?

1.Перше треба визначитися тривалість періоду, на який робиться розрахунок. В умовах війни трівалість періодйу не може бути довгою. Найбільш приємним буде 2 місяца.

2.Треба враховати, що наш вплив на надходження грошей значно менш, ніж на витрати.Тому контролювати активи прийдеться переважно через витрати.

3. Валюта розрахунків. Оскільки громадані мають збереження в іноземних валютах та гривні, всі активи, доходи та витрати треба приводити до одного єквиваленту в доларах через офіційний курс.

4. Активи. В активах рахуемо тільки гроши. Із- за невеликой частки громадян, залучених до операцій з цінними паперами та обмеженними операціями з нерухомістю, ці активи не беремо для контролю.

5. Активи за складом звичайно включають: готівку кошти на поточних рахунках в банку, кошти на карткових рахунках, кошти на депозитах.

6. Надходження. За складом треба розглядати три групи доходів.

6.1 доходи постійні, ймовірність отримання яких висока. Сюди можуть включатися заробітна плата, пенсіі, проценти по депозитах;

6.2 доходи від малого бізнесу. Їх величина може значно коливатися тому що відключенния єлектроєнергии обмежує час роботи.Ті, хто сдає комерційну нерухомість в оренду, втратили до 40% доходів в долларовому кфвифваленті;

6.3 доходи разові. Це можуть бути допомога від держави чи родичів.

7. Витрати. За яскладом треба рахувати витрати за групами:

7.1 витрати постійні (на продукти, оплату інтернету, мобильного звязку, комунальних послуг та базові медикаменти. Щомісячні витрати складють приблізно 350 долларів на 1 особу в місяць. На випадок поганної ситуаціїї оплатити послуги інтернету та мобільного звязку наперед на 2 місяця а також купити запас медикаментів та продуктів;

7.2 витрати на теплий одяг та взуття у звязку с можливою

відсутностю тепла;

7.3 витрати на невідкладну медичну допомогу;

7.4 витрати на невідкладний ремонт битовій техники, коммунікації та утіплення приміщення;

7. 5 оплата процентів по кредиту та оплата тела кредиту;

7.6 матеріальна допомога родичам;

7.7 допомога армії. Навіть коли скорочуютьяся доходи проти запланованих завжди можна найти гроші на допомогу армії відмовішись від зайвих витрат.

8. Активи на кінець періоду. Кращій результат буде в разі, якщо активи на кінець періоду не зменшатся проти активів на початок періоду. Якщо активи зменшуються треба ще раз зважити важлівість та невідкладніть окремих витрат. Можливо звернутися за допомогою до родичів.

Найбільш зручним способім вести розрахунки за допомогою ЕХЛЛ. Таблиця включае три стовпчика:

1. Актив и Доходи Витрати.Перелік іх наведений вище ;

2. Курс

3.Сума дол.

#війна #сімейнийБюджет !#управлінняБюджетом

Просмотров: 183, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться