Минфин - Курсы валют Украины

Установить
30 ноября 2023, 17:44 Читати українською

В Болгарии фермеры требуют компенсаций, связанных с войной в Украине

В центре болгарской столицы Софии протестуют фермеры, требуя субсидий от правительства из-за ущерба, связанного с войной в Украине. Об этом пишет «Европейская правда».

В центре болгарской столицы Софии протестуют фермеры, требуя субсидий от правительства из-за ущерба, связанного с войной в Украине.
Фото:depositphotos

► Читайте «Минфин» в Instagram: главные новости об инвестициях и финансах

Протесты фермеров

Протест является вторым подряд после того, как на прошлой неделе фермеры выходили с теми же требованиями, которые, очевидно, не были удовлетворены.

На этом недельном протесте молочники и садоводы требуют компенсаций, связанных с войной в Украине.

«На этот раз мы сами, но в следующий раз — мы будем со стадами и палками», — говорится на одном из плакатов, установленных недовольными.

Среди их лозунгов такие: «Я хочу быть фермером в Болгарии», «Не уничтожайте фруктовое производство в Болгарии», «Нет попыткам разделить фермеров!», «Сохраним болгарское фруктовое производство!», «Нет убийству болгарского фермера» и другие.

Протестующие также разлили молоко в знак протеста.

«Существует много спекуляций о помощи Украине. Речь идет не о том, чтобы стать богаче. Это помощь с точки зрения того, что мы потеряли преимущества по сравнению с украинским импортом», — сказал один из участников акции Петарь Ставракиев.

Читайте: Словацкие перевозчики с 1 декабря будут блокировать пункт на границе с Украиной

Напомним

Болгария, Польша, Венгрия, Словакия и Румыния призвали Европейскую комиссию продолжить финансовую поддержку пострадавших от импорта украинского зерна фермеров в течение всего 2024 года.

Как известно, в сентябре 2023 года Еврокомиссия отменила ограничения на импорт украинской сельхозпродукции в пять восточных стран ЕС, которую ввели из-за жалоб местных фермеров. Но три государства — Польша, Словакия и Венгрия — ответили на односторонние ограничения на украинский импорт.

В среду правительство Словакии поддержало продление запрета на импорт агропродукции из Украины на неопределенный срок и расширило перечень товаров, на которые она распространяется.

Комментарии - 8

+
+75
matroskin
matroskin
30 ноября 2023, 18:03
#
Якийсь дивний підхід. А румунські фермери чи то польські не конкуренти болгарським ?
Чому болгаський уряд має забороняти імпорт українського зерна і не забороняти польського чи молдавського ?
+
0
youknow
youknow
30 ноября 2023, 21:32
#
Тому що влада Болгарії проросійська
+
0
matroskin
matroskin
30 ноября 2023, 23:07
#
Я не вкурсі прочия вона, але всі ці блокади якісь дуже дивні, тому припускаю що насправді фермери чи далекобійники тут лише інструмент.
Озвучений мотив-конкуренція, безумовно логічний (хоча суперечить вільній торгівлі і т.п.), але проблема в тому що конкуренція була і є завжди, фермери чи то перевізники є по всій Європі і вони завжди були конкурентами між собою на європейському ринку. Але ніколи я не чув, щоб поляки блокували литовські фури, чи німеччина забороняла ввоз зерна чи гречки з Польщі.
Чому з конкурентів різко помітили лише Україну і лише її почали фізично блокувати.
+
0
youknow
youknow
30 ноября 2023, 23:28
#
Точно. Також не важко зробити висновки звичайним людям, маровецький вже відкрито висловився в підтримку поляків-блокувальників кордону та українських вантажівок. До цього також було зрозуміло, що без підтримки діючий влади — блокування не можливо. Польські військові посадовці та депутати від опозиції висловлюються: «просте запитання: „У чиїх це інтересах?“. І я бачу тільки пана Путіна, це в його інтересах те, що зараз відбуваються на польсько-українському кордоні.»
https://www.radiosvoboda.org/a/kordon-polshcha-ukrayina-blokada-vantazhivky/32701571.html
+
0
Kanarej
Kanarej
1 декабря 2023, 4:13
#
Про те, що блокувальники можуть протестувати у своїх власних інтересах — ні в кого думки не виникає? :)
Протести виникли після того як наші впровадили єЧергу у вересні. Яка дозволяє керування в ручному режимі. В результаті українські фури з експортом пролітали через кордон аж бігом, а поляки стояли тиждень-два. Додатково, наші часто щоб не повертатись порожняком з Європи — брали грузи задешево до Польщі. Відповідно польські фірми-перевізники, які як правило невеликі і не мають великого запасу міцності, почали втрачати з двох сторін.
Може там і допомагали цьому якісь промосковські сили, але причина протестів не у москві.
+
0
youknow
youknow
1 декабря 2023, 17:48
#
Не хочу з вами сперичатись, це ваша особиста думка. Вивчайте краще матеріали. Особливо розсмішило що ЄЧерга «дозволяє керування в ручному режимі». Полякам не подобалось, що коли в єЧерзі зареєстрували 1 призвіще, то при заміні водія (з будь яких причін), потрібно реєструватись наново в єЧерзі.
Ви пишете також: «Додатково, наші часто щоб не повертатись порожняком з Європи — брали грузи задешево до Польщі». Польща по вашому не Європа☻☻. Далекобійниками найманцями, будь якими в ЄС, керує діспетчер з ЄС по тарифам ЄС.
«польські фірми-перевізники, які як правило невеликі, не мають великого запасу міцності, почали втрачати з двох сторін.»)) «не великі» в порівнянні з українськими…точно великі в порівнянні з українськими, якщо «почали втрачати з двох сторін» то мають вже розблокувати проїзд.
+
0
Kanarej
Kanarej
1 декабря 2023, 4:01
#
Тому що з одного боку великі об'єми, які сильно впливають на місцеві ринки, а з другого — наші бариги. Які спочатку грабують українських фермерів, скуповуючи зерно та іншу сільскогосподарську продукцію за бесцінь, користуючись тим що в них немає особливого вибору. А потім грабують фермерів з сусідніх країн, засипаючи дешевим продуктом і агресивно відбираючи в них ринок.
+
0
matroskin
matroskin
1 декабря 2023, 12:20
#
Ого, а можна посилання на статті про пограбування українських фермерів, просто цікаво як фізично можна вкрасти 100 тис тон зерна?
Аналогічно хотів би почитати не тільки від Вас, як наші бариги, примушують високопатріотичних польських підприємців купувати українське зерно. І чому на цей шантаж та насилля закриває очі наша та польська поліція. Так розумію, наша Ви скажите наша куплена тими баригами, але як же Польша, що і там все наші бариги купили?
Ви просто розкрили якусь українську мафію, яка підкупила всю Європу та відкрито займається шантажем та здирництвом, якщо це не фантазії психічно хворої людини, то безумовно це жах. :(
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться