Минфин - Курсы валют Украины

Установить
21 июля 2019, 14:32 Читати українською

На польско-украинской границе хотят ввести электронную очередь

На польско-украинской границе хотят запустить электронную очередь. Для прохождения пунктов пропуска украинцам предварительно нужно будет  зарегистрироваться в электронной системе. Такое предложение озвучил недавно назначенный глава Львовской облгосадминистрации Маркиян Мальский, пишет Львовский портал.

На польско-украинской границе хотят запустить электронную очередь.
Фото: ubr.ua

Как это будет работать

Как именно будет работать система – пока неизвестно. Чиновники только собираются объявить открытый конкурс среди IT-компаний и дать им возможность самим предложить наилучшее решение. Неясно также, будет ли регистрация обязательной или добровольной.

Читайте также: Количество украинских заробитчан в Польше выросло в 5 раз

Мальский пояснил, что такой подход позволит самим автомобилистам выбирать наиболее оптимальное время пересечения границы – в тот период, когда будет меньше всего электронных заявок на прохождение таможенных формальностей. Что в конечном итоге поможет решить проблему очередей.

Отметим, что украинцы неоднократно жаловались на высокую загрузку пунктов пропуска на польской границе. А в минувшем году даже было запущено приложение, которое показывало текущую загрузку на пунктах пропуска и прогнозировало примерно время прохождения границы.

Комментарии - 34

+
+1
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 14:42
#
Було б непогано, а то там вічно - то перезмінки, то всякі «технічні» причини. Та і бажаючих залізти без черги вистарчає. Тільки б не було так, що «хотіли як краще, а вийшло як завжди».
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
21 июля 2019, 18:55
#
Какой переход? Туда или обратно?
+
+1
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 21:04
#
На Шегинях, Краківці, Раві-Руській — стабільно. Та й на інших не без того. Маю на увазі автомобільні пункти перетину.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
21 июля 2019, 21:24
#
Езжу постояно через Краковец, туда проблем нет а абратно постоянный « Гемор»! Но все через польские навороты.
+
0
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 21:50
#
Щодо «польських наворотів» — згідний, поляки зараз працюють, м`яко кажучи, «вразвалку». Щодо черг на Краківці — якщо Ви знаходите оптимальний час, коли черги невеликі, — це добре. Але це значить. що черг там не буває. Наприклад, станом на сьогоднішній день на 18.00 він найбільш завантажений (110 авто перед пунктом пропуску проти 60 у Шегинях, 10 у Смільниці і 0 на інших пунктах). https://loda.gov.ua/karta_kordon/
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
21 июля 2019, 18:54
#
А какое отношение, имеет уважаемый гражданин  Маркиян Мальский, он же  - глава Львовской облгосадминистрации, к проблеме очередей на границе ? Какое право имеет этот гражданин говорить о работе пограничной и таможенной служб???
Уважаемый гражданин Мальский, я свободный человек и  буду и  имею право  самому решать куда и когда ехать!!! А свою « совковую» идею оставьте кому то другому!!! 
Википедия - ... Родился во Львове в семье украинского дипломата Маркияна Мальского. С 2001 по 2006 год учился во Львовском национальном университете на юридическом факультете и факультете международных отношений. С 2005 по 2006 год прошёл магистратуру права в Стокгольмском университете (Швеция), с 2006 по 2007 год — магистратуру международного права и экономики в Институте мировой торговли (Берн, Швейцария)[5]. В 2012 году получил степень кандидата юридических наук в Киевском национальном университете имени Тараса Шевченко. Тема диссертации «Арбитражное соглашение как условие рассмотрения споров в международном коммерческом арбитраже... 
И с таким образованием ОН говорит о очередях!!! Теперь понятно -куда мы идем!!!
P/S Рекомендую ввести соответствующий  «Ausweis», и лично приходить к вам на прием за разрешением!!!
Добавлю от себя, когда гр Украины покупает билет в Польшу ( или транзит) в билете написано на ТРЕХ языках, что продукты ввозить в ЕС нельзя, больше двух пачек сигарет и литра алкоголя нельзя!!! Если бы все «умели читать» то проблем в очередях бы не было!
+
+26
avantoffer
avantoffer
21 июля 2019, 20:32
#
Вместо оптимизации работы таможни исходя из загрузки потока туристов - потратить деньги на упорядочивание очереди

гениально, и эти люди сидят у гос корыта
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
21 июля 2019, 20:43
#
+ 100% Все это попахивает «дешевым совком» в стиле «ОВИРов» !!!
+
+15
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 21:44
#
GrugoriyHoland

« Все это попахивает «дешевым совком» в стиле «ОВИРов» !!!» - щось не бачив я при «совку» електронних черг не тількив ОВІРах, а й взагалі. Натомість зараз з`являються електронні черги у різних установах - ЦНАПах, «Укртелекомі»... І від цього якість обслуговування тільки виграє.

+
+15
Andrey M
Andrey M
22 июля 2019, 11:01
#
+15
В травні переоформлював загранпаспорт. Зареєструвався за два тижні до дати переоформлення в ел черзі на 16.00 на п«ятницю і прийшовши в визначений час за 10 хв все зробив.
Краще було б чекати в черзі пів дня — день і звірятися по списку який веде незрозуміло хто і потім в наст день знову зранку в 6.00 заямати чергу бо «не встиг»?

Вважаю ел чергу позитивним і об»єктивним підходом по роботі з великим потоком на отримання послуги.
+
0
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 11:12
#
А я коли переоформляв закордонний паспорт то черг практично не було, тому наперед не реєструвався. Прийшов в установу видачі, зареєструвався у ел.черзі, посидів 15 хв допоки не висвітився мій номер на табло і теж за 10 хв. пройшов усі процедури. Сестра з чоловіком робили по такій «технології» як Ви - зареєструвались наперед, потім прийшли у призначений час і швидко все зробили. Були задоволені.  Відплюсовую
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 11:32
#
Не путайте  - предоставление админ услуг и границу, тем более при надзоре обл администрации, в вашем случае - вы меняете паспорт по очереди которую организовывает районая поликлиника, это тоже самое! Каждый должен заниматься своим делом - а обл администрации можно пожелать отремонтировать туже дорогу  на Краковец, или занялись обустройством территории, мне жалко людей которые там работают! Если второй год!!! нет ручки на дверях в таможню!!! Я не могу есть польской пищи, и приходится  в сухомятку ехать через Польшу, и только вьезжаешь в Украину в Краковец, сразу в «подвал »в столовую ))) А на счет ЦНАПов и Сервисных центров - тут я согласен, практически единственная реформа облегчившая жизнь людям! 
P/S Если соберетесь на авто в Польшу, могу дать адрес нормального отеля не далеко от границы с нормальной кухней -повар украинец,  нормальными ценами!
+
0
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 11:51
#
Приклад з ЦНАПами наведений виключно для порівняння - якщо це працює там та й у інших установах, то чому не може працювати на митниці ? Принцип той самий - попередньо зареєструвався, приїхав у визначений час, пройшов без затримок усі процедури. Обладміністрації, звичайно, багато чого можна побажати, але і ел.черга на кордоні буде не зайвою. 
Взагалі. найкращий варіант тут - дати можливість вибору, реєструватись у ел.черзі чи проходити «живу».
P/S За пропозицію по отелю дякую, машиною час від часу їздим, але це або транзит, або короткотривалі поїздки, в межах дня. Потреб в отелі практично не буває. Та й з польською їжею як і з польською горілкою проблем не маю. : ) . Але за пропозицію ще раз дякую !
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 11:56
#
У меня проблема, один раз поел в Польше, Кажется на «Орле»  ( под Вроцлавом) сьел их колбаску с горчицей и все, кофе у них тоже - отстой, ну  их водку пил еще в 90 и больше не буду! 
А ручку на дверях в таможню уже поставили? А то в марте еще не было ))))
+
0
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 12:14
#
Щодо ручки — не знаю, останній раз там був у 20-х числах червня (це коли в`їзджав з України у Польщу), але у приміщення ми не заходили — митник оглянув речі у багажнику, навіть не сказав жодної сумки відкрити. Поляки заставили всі сумки з багажника витягнути і поскладати на лавці поряд. Кожну сумку оглядали, перепитували що у ній, один чемодан і одну сумку (маленьку, наплічну) заставили відкрити.
А з польською їжею — н-да, не повезло Вам… А «Зубровка» їхня, як на мене, досить і непогана.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 12:46
#
Сумки это как «пожалуйста», а авто на «проверку»  не ставили? И два часа на морозе со всей семьёй? Они «паны» такие, не любят нас, особенно на хороших машинах!
+
+11
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 13:13
#
Ні, машину на «яму» не відправили. хоч за те дякуєм їм. А на рахунок їхнього ставлення - так, Ви праві, колись вони були толерантніші, польську сторону взагалі колись можна було «пролетіти зі швидкістю вітру», це вони в останні роки так «запаніли». А коли до Львова приїзджають, то теж не раз ведуть себе нагло, вважаючи, що вони на своїй території, а ми у них у гостях.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 13:28
#
Я с ними ругаюсь от Берлина, до Киева, ведут себя нагло, как «трансвеститы» в  Таиланде! Мы с женой на Новый год  были в Голландии, а 11 января ( под снегопад) ехал почти сутки до границы ( тикал от снегопада) приехал, поляки документы посмотрели и машину на осмотр, спрашиваю почему - ответ, нам холодно ну и пускай пан померзнет! Что можно сказать?
+
+11
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 13:53
#
А що тут скажеш ? Гади...  Розумію і співчуваю...
+
0
Andrey M
Andrey M
22 июля 2019, 12:18
#
«Если соберетесь на авто в Польшу, могу дать адрес нормального отеля не далеко от границы с нормальной кухней -повар украинец, нормальными ценами!» — Дякую за підказку. Збираюся в наст місяці їхати, але в Прагу в Чехію.
+
0
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 12:22
#
Це вже інша тема… Це ви не через Львівщину, а через Закарпаття поїдете. Тобто, маю на увазі, кордон у Закарпатті будете перетинати.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 12:30
#
Рекомендую, выехали утром Киев - Львов, Львов -  Краковец Краковец - Вроцлав ) дорога А -4 лучшая дорога в Польше, с нормальным трафиком движения, но до Вроцлава платная,  Иди злотые или бумажные евро! ) Краковец (Корчева ) - Вроцлав, Ну и Вроцлав  - Прага! Можно Катовице - Брно - Прага, но я езжу через Вроцлав! При этом переехал границу (ближе к вечеру,) отдохнул и утром дальше, вечером в Праге!  Так что подумайте , нормальный Мотель, не далеко от границы, семейный (трех местный номер) 1000 гривен, охраняемый паркинг, нормальная кухня! И личный совет, не заказывайте отель в Чехии через «Буку» будет дороже, лучше списаться на прямую, и дешевле и номер можно выбрать и всякие скидки!
+
0
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 12:39
#
Можна і так. Нехай Andrey M подумає… Є над чим…
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 12:42
#
Я думаю, что лишних сто км по Польше на нормальном топливе, чем через Закарпатье  но нашем «денатурате»!
+
0
Andrey M
Andrey M
22 июля 2019, 13:35
#
Дякую за допомогу та поради.
Більш схильний до варіанту GrugoriyHoland. А щодо проживання в Празі — у мене там у шкліьного товариша вже майже 10 років власний туристичний бізнес і це він запрошує в гості, проживання безоплатно.:)
+
+15
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 13:43
#
Щасливої дороги і приємного відпочинку !  : )
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 13:45
#
Если хорошая машина, бензин, то в Польше на «Орле» бензин лучше. И возьмите по банке ( 1 литр ) масла и моторного и коробочного (на доливку ), там дорого!И не забудьте светоотражающий жилет! И не меняйте деньги в Польше на границе! И возьмите польские злотые монетами на границе туалет платный только злотые! Хорошей поездки! 
+
+15
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 21:39
#
avantoffer

А електронна черга - це і є одна з складових оптимізації. У всякому разі зразу накрився б бізнес всяких «рішал», які продають місця у чергах, чи протягують за мзду автомобілі без черги, користуючись своїми зв`язками серед персоналу пунктів перетину.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
21 июля 2019, 23:47
#
Отвечаю на все вопросы сразу! Я 23 лет прожил в государстве, в котором очередь считалась самым большим явлением социального равенства! Не надо сравнивать ЦНАПЫ и Сервисные Центры, админ услуги надаются по месту жительства и не связаны с дорогой и долгим переездом! А от меня граница (Краковец ) почти 600 км! А в этой «новации» я вижу лишь желание «замылить глаза» и увести граждан от проблем!
+
+15
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 10:26
#
Навіть живучи далеко від кордону, час у дорозі можна спрогнозувати. Звичайно, живучи у 600 км від кордону, зробити це складніше, ніж живучи у 80 км від того ж Краківця (як у моєму випадку). Але можливо. Щодо «замилювання очей» — все залежить від реалізації проекту. Ідея хороша. І якщо її грамотно реалізують — буде полегшення при проходженні кордону. Якщо це виллється у банальний «дерибан» бюджетних коштів і PR — інша справа. І нарешті — як сказано у статті, невідомо поки що, чи буде реєстрація обов`язковою чи добровільною. Якщо добровільною — значить для незареєстрованих буде «жива» черга. Тоді ніхто не позбавить Вас задоволення постояти кілька годин (чи десятків годин) у n-метровій (чи -кілометровій) черзі. Особисто я — за свободу вибору, реєструватись чи ні нехай кожен сам вирішує.
+
0
Andrey M
Andrey M
22 июля 2019, 11:02
#
+15
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 июля 2019, 11:13
#
Я езжу на автомобиле, очередь ну три, бывает  до 10 машин и смысл? Еду на автобусе, да бывают очереди но опять по причине провоза «запрета»! И мы уходим от сути вопроса - какое отношение областная администрация имеет к этому вопросу?
+
+11
kingcity
kingcity
22 июля 2019, 11:25
#
На поточний момент перед заїздом на Краківець взагалі 0 машин. Тільки так буває не завжди, вчорашні дані я Вам наводив. Повторю, якщо Ви навчились вибирати час,коли черги мінімальні - це добре, але це не значить, що черг немає ніколи взагалі. І мені було би зручно по аналогії з тим же ЦНАПом приїхати на кордон у визначений час, пройти без затримок усі процедури і їхати далі. На питання, яке відношення має обладміністрація до цього питання - відповів ще вчора, див. коментар нижче.
+
0
kingcity
kingcity
21 июля 2019, 21:35
#
GrugoriyHoland
«А какое отношение, имеет уважаемый гражданин Маркиян Мальский… к проблеме очередей на границе? » — він глава області і все, що відбувається на її території, його стосується. Звичайно, він не має права давати вказівки керівникам митної та прикордонної служб, але взаємодіяти з ними він повинен.
«Какое право имеет этот гражданин говорить о работе пограничной и таможенной служб???» — а будь-який громадянин має на це право — говорити про ситуацію в країні, в різних сферах життя, зокрема і проситуацію на кордоні.
Щодо всього іншого — видно, що перетинати україно-польський кордон автомобілем чи бусом Вам не доводиться.
« я свободный человек и буду и имею право самому решать куда и когда ехать!!!» — а хто у Вас це право забирає? Мені, наприклад, було б зручно приїхати на кордон на певну годину і пройти без затримок усі митні та паспортні процедури. Але якщо Ви отримуєте задоволення від того, що простоїте у черзі 4-5 а то і більше годин (а можна і добу-півтори) — Ваша справа безперечно. Звичайно, багато ще залежить від ефективності роботи митників та прикордонників.
Щодо продуктів-а їх ніхто в Польщу і не везе, їх звідти везуть. Ну хіба візьме людина з собою кілька бутербродів в дорогу, але з цим проблем ніколи не виникало. Щодо сигарет та алкоголю — бувають, звичайно, випадки, що хтось пробує провезти кілька зайвих пачок сигарет чи пляшку горілки. Але на загальну картину це мало впливає і причина черг не у цьому.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться