Минфин - Курсы валют Украины

Установить
12 октября 2015, 14:50 Читати українською

Діамантбанк виступив партнером видання книги «Київський Атеней. Мистецький Київ 17-18 ст.»

9 жовтня у приміщенні Конгрегаційної зали Києво-Могилянської академії відбулася публічна дискусія та презентація книги «Київський Атеней. Мистецький Київ 17-18 ст.», що була видана за підтримки Діамантбанку.
«Київський Атеней» є результатом багаторічної праці Валерія Шевчука та Юрія Іванченка, що майже двадцять років зберігалась лише у рукописах. Ця книга є пам’яткою українського бароко, і свідчить, що Київ був одним із визначних мистецьких центрів Європи. Книга добре ілюстрована й адресована вузькому колу читачів – студентам та учням; ученим-етноісторикам, літературознавцям, культурологам, викладачам університетів та педагогам. А також широкому загалу любителів мистецтва України. На урочистій презентації виступили Валерій Шевчук, автор книги «Київський Атеней», український письменник-шістдесятник, Юрій Іванченко, упорядник ілюстрацій книги, В’ячеслав Брюховецький, український літературознавець, Володимир Моренець, доктор філологічних наук, професор, Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської Бізнес Школи, Олег Ходачук, Голова Правління ПАТ «Діамантбанк».
— «На жаль, до сьогодні залишається чимало прогалин у знанні історії українського мистецтва. Нам дуже не вистачає систематизованих відомостей, унікальних фактів та матеріалів про митців, що формували культурний процес 17-18 ст. І тому, ми дуже пишаємося тим, що разом із Києво-Могилянською Бізнес Школою реалізували цей проект, бо ця книга підтверджує неймовірний потенціал української нації, яка здатна побудувати сильну духовну країну та залишити достойну культурну спадщину!» – зазначив у промові Олег Ходачук.
У свою чергу, автор книги подякував усім присутнім та виголосив подяку Діамантбанку за підтримку та допомогу у виданні цього книжкового шедевру. По закінченні заходу Валерій Шевчук подарував Голові Правління нашого банку книгу із персональним автографом та побажанням.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться