Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2020, 12:31

У 1 кварталі власники авто уклали 1,8 мільйона договорів «автоцивілки»

У першому кварталі власники авто уклали майже 1,8 мільйона договорів обов'язкового страхування відповідальності автовласників. Це на 0,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року, — повідомляє пресслужба МТСБУ.

У першому кварталі власники авто уклали майже 1,8 мільйона договорів автоцивілки.
Фото: 24tv.ua

Підсумки кварталу

Сума страхових платежів склала 1,3 млрд грн (+20%). Страховики зробили понад 37,5 тисяч виплат постраждалим в ДТП. Цей показник зріс на 10,3%, а сума виплат збільшилась на 15,1% і склала майже 680,3 млн грн.

Кількість вимог, врегульованих за європротоколом, зросла на 10,3% до показника 13 тис. шт. Сума виплат, здійснених за європротоколом, збільшилась на 13% і становить понад 123 млн грн.

Читайте також: У 2019 році страховики виплатили майже 2,3 мільярда за договорами автоцивілки

Основні показники ринку страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за внутрішніми договорами в січні-березні 2016-2020 рр.

Оформити електронний поліс автоцивілки

Питома вага виплат за європротоколом у загальній кількості виплат – 34,8%, а у загальній сумі виплат –18%.

Раніше повідомлялося

  • У 2019 року страховики ОСЦПВ уклали понад 7,3 млн. договорів ОСЦПВ, що на 3,5% більше, ніж у відповідному періоді 2018 року.
  • Сума страхових відшкодувань зросла на 19,3% і склала майже 2,3 млрд. грн.
  • Середній розмір страхового платежу склав 628 грн., що на 8,7% більше показника відповідного періоду минулого року, середня виплата – 18,1 тис. грн. (+3,5%).

Читайте також: Автоцивілка подорожчала. Скільки страховики будуть платити постраждалим в ДТП

Коментарі - 1

+
+15
bonv
bonv
13 травня 2020, 13:56
#
У мобільному додатку «Дія» тепер доступна і автоцивілка.
Про це Міністерство цифрової трансформації України повідомляє на своєму Telegram-каналі.
«Презентуємо автоцивілку в »Дії«. Відтепер для водіїв у »Дії« доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт та автоцивілка», — йдеться у повідомленні.
У відомстві уточнили, що мобільний застосунок робить запит за номером авто в систему Моторного (транспортного) страхового бюро України щодо наявності страховки. Якщо у власника дійсний страховий поліс, в меню техпаспорта у «Дії» можна побачити рожеву стрічку «страховий поліс дійсний». Якщо ж не дійсна, то стрічка буде жовтою — «страховий поліс не дійсний».
У Мінцифри додали, що автоцивілку можна перевірити з будь-якого смартфону, де встановлена «Дія». За допомогою QR-коду на техпаспорті можна звірити документ з даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися