Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2020, 11:57

Приватбанк і Нова Пошта допомагають українським лікарням запобігти епідемії

Нова Пошта виділила 25 мільйонів гривень на обладнання й додаткові матеріали лікарням для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. Про це повідомив співзасновник компанії В'ячеслав Климов у фейсбуці. Значну допомогу надає і благодійний фонд Приватбанку.

Нова Пошта виділила 25 мільйонів гривень на обладнання й додаткові матеріали лікарням для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.
Фото: rbc.ua

Чим мотивовано рішення

«Бізнес не може залишатися осторонь, коли країна переживає нелегкі часи: економічну кризу помножену на загрозу епідемії коронавірусу.

Зараз, у нових реаліях життя, нашого включення потребують саме ті, для кого ми будували бізнес – громадяни України», — зазначив Климов.

Читайте також: Як український бізнес оцінює ризики коронавірусу й захищає працівників (опитування)

Приватбанк також допомагає

З 16 березня Приватбанк розпочинає поставки українським лікарням апаратів штучної вентиляції легенів, що необхідні для подолання ускладнень коронавірусу Covid-19.

Апарати придбані за кошти банку та пожертви клієнтів, які підтримують спеціальну програму благодійного фонду банку «Допомагати просто!».

Читайте також: Світ знижує податки, щоб захиститися від кризи. А що робить Україна

Як повідомила керуюча фонду Анна Павлова, вже у вівторок перші чотири апарати будуть передані лікарням Києва, Одеси та Лисичанська.

Ситуація з поширенням коронавірусу

  • На ранок 16 березня у світі зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, померли 6513 людини, 77 257 одужали.

Актуальна статистика захворюваності

  • Наразі в Україні зафіксовано п'ять випадків зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях. Один — летальний.

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади мають бути зачинені до 3 квітня включно, масові заходи понад 60 осіб заборонено.

Коментарі - 3

+
+15
TheMilk
TheMilk
16 березня 2020, 14:41
#
Тот неловкий момент, когда государство выделяет 100 млн, а Новая почта - 25.
+
+17
SW7
SW7
16 березня 2020, 14:44
#
Это просто оплата 'пропуска', чтобы продолжать работать в условиях карантина.
+
0
TheMilk
TheMilk
16 березня 2020, 15:23
#
Вполне может быть)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися