Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 14:24

Київ увійшов до топ-35 найбільших стартап-міст світу

  • StartupBlink опублікував новий рейтинг стартап-екосистем

  • Київ зайняв 34 місце

  • Україна – на 31 місці

StartupBlink оновив інтерактивну світову стартап-мапу. Київ зайняв 34 місце з 1000+ міст, а Україна – 31 серед 100+ країн. Далі серед українських міст йдуть Одеса (235 місце), Львів (299), Харків (435) та Дніпро (561).

У столиці нарахували 321 стартап. У попередньому рейтингу Київ займав 63 місце і піднявся відразу на 29 позицій. Київ випередив такі великі екосистеми, як Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень та Дублін.

Україна піднялася на 4 позиції й зайняла 31 місце. Це перше велике оновлення мапи з 2017 року. Партнером StartupBlink в Україні виступив інноваційний парк UNIT.City.

Методологія

Згідно StartupBlink – позиція країни в рейтингу залежить від кількості проектів, їхньої якості та бізнес-середовища стартап-екосистеми. Позиція міста – від того, наскільки сильна екосистема та заснована на власному алгоритмі авторів звіту. Додавати стартапи та організації можна самостійно та безкоштовно, але всі проходять обов'язкову верифікацію.

«Два роки тому ми поставили перед собою мету – допомогти Києву потрапити в топ-20 стартап-міст світу. Ідея здавалася настільки ж утопічною, як Україні потрапити в G20, – розповідає Макс Яковер, CEO та керівний партнер UNIT.City. – В Україні відбувається багато цікавого, але ми надто скромні. У січні ми презентували гайд по українській tech-екосистемі. І ця робота допомогла нам добре представити Україну та просунути Київ в 35 топових екосистем світу (з 1000). Це чудова новина та показник роботи всієї спільноти».

Що в світі

Глобально – без змін. Серед міст перші три місця як і раніше утримують Сан-Франциско, Нью-Йорк та Лондон. Серед країн – США, Великобританія та Канада.

Мапа StartupBlink створена на основі Google Maps. Всього на ній відзначені понад 62 тисячі стартапів. У базі зібрані дані з AngelList, Swissstartups.org, Elance.com й інших платформ. Карта дозволяє фільтрувати стартапи по галузям та місцем розташування, а акселератори – за кількістю грошей, які пропонуються стартапам, та по регіонам. Також на StartupBlink можна знайти координати потрібних людей, фрілансерів й навіть вакансії.

Про UNIT.City

UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. Місцем, де концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців, дослідницьких лабораторій дає умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

Резиденти UNIT.City отримують тут: зустрічі з інвесторами, консультації, доступ до акселеративних і менторських програм, можливості для створення прототипів продуктів у лабораторіях, налагоджену інфраструктуру для роботи і життя.

Головний інвестор – Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися