Мінфін - Курси валют України

Встановити
48864418
Igor Tochylin
22 січня 2019, 21:32
Igor
Добрый вечер.
Много тем, ещё больше комментариев. Все по существу. Много ценной информации. Но во всем этом потоке не могу найти ответ на 1 вопрос. «Какой конкретно НПФ выбрать в Украине?» По надёжности и доходности. Какие рекомендации?
Или буду благодарен за ссылку на тему.

Спасибо.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
23 січня 2019, 22:55
Вітаю, Ігоре, дякую за вчасне питання.

Одна розумна людина сказала: «Knowledge itself is power» («Знання саме по собі — сила»). Або просто: «Знання – сила».
Друга розумна людина написала: «18. Бо при многості мудрости множиться і клопіт, хто ж пізнання побільшує, той побільшує й біль».
Третя розумна людина зазначила: «Знання бувають двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості».
На остаток, ще одна розумна (бо за нашими поняттями, лише освітчена) людина (нажаль, — це я сам) скаже одну розумну річ, але най ніхто не ображається: https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q. На мій погляд, знання мало чого варті перед вмінням самостійно думати.
У власному кабінеті користувача на сайті https://acpo.com.ua/, я час від часу переглядаю показники своїх 5 НПФ, котрі поряд і не сплять, а рухаються, конкурують і змінюють свої позиції у рейтингах, не те, що на протязі року, а щомісячно. Чи можуть вони змінити хоча б одну літеру у Законі? А хто їм це дозволить? На них чатує величезна система державного регулювання, сусіди- конкуренті і власний адміністратор, і в цьому питанні, серед них немає кращих чи гірших, — перед законом всі рівні, однаково слухняні і однаково безпечні.
Щодо прибутковості. Кожна НПФ має власну стратегію: іноді їм хочеться впевнено виглядіти перед потенційними учасниками, але головне для них – це дати результат не завтра, не через рік-два, а саме під час масового виходу на пенсію більшості учасників, — а це легко вираховується, — постійне зростання буває у банках, а фінансові ринки працюють за іншими законами, — тут можна 10 років «пасити задніх», а в певний момент зробити кілька сот відсотків і стати однеосібним лідером. Я теж не розраховую на всі свої 5 НПФ, але хоча б один з них таки зірве джек-пот, і саме тоді, коли мені це буде потрібно. Ось, чому їх не один-два, а цілих п’ять. У певний час, можна об’єднати всі накопичення разом, аби збільшити розмір своєї власної пенсії, але можна вчинити інакше, закриваючи по-черзі кожний окремий НПФ у визначені терміни для отримання одноразової пенсійної виплати. Певно, що краще робити це у віці за 70, коли податків вже не буде. Так зробити збираюсь я сам і раджу читачам. А нюанси відпрацюємо з кожним з вас окремо.

Следить за новыми комментариями

Коментарі - 4

+
0
mary27
mary27
23 січня 2019, 19:16
#
Добрый вечер, Игорь.

Для ответа на этот вопрос надо уметь предсказывать будущее)

Предполагаю, что лучше, чтоб их было несколько.
В разное время и в разных условиях один и тот же НПФ может показывать разную доходность.
Надежными можно в принципе считать НПФы, успешно пережившими 2 наших кризиса.

Сергей в разное время рекомендовал ''Социальный стандарт'', ''ОТП Пенсию'', ''Династию''.
+
0
Алексей Зюков
Алексей Зюков
29 січня 2019, 8:23
#
Сергей, спасибо за Ваш ответ. Вы совершенно правы, принимать решение каждый должен самостоятельно. НО — решение принимается на основании информации. Вопрос — где получить информацию о НПФ? Где можно найти рейтинг НПФ в Украине? Встречаются упоминания «рейтинга открытости НПФ», но никаких ссылок на такой ресурс не нашел. Можете подсказать что и где искать?
+
0
mary27
mary27
29 січня 2019, 10:39
#
Попытаюсь ответить за Сергея.

''Рейтинг открытости НПФ'' честно говоря странный.
В нем на первых местах ''ОТП Пенсия'' (к которому претензий нет), и малинькие НПФы КУА ''Национальный резерв'', но там нет например ''Социального стандарта'', который очень давно подает всю отчетность.

На сайте Нацкомфинуслуг было ''раскрытие информации НПФ'', но сайт на реконструкции, и сервис сейчас не работает.
Хотя был очень удобен.

Можно взять к примеру тут http://investfunds.ua/ список открытых НПФ (там есть и закрывшиеся), поискать инфу о них.
+
0
uainvestor
uainvestor
29 січня 2019, 14:57
#
Олексію, нічого подібного я не писав. А як хочете, то…
1. Найкращого НПФ не існує. Візьміть навмання 3-4-5 НПФ, робіть в них щомісячні однакові внески, коли можете це зробіти.
2. Сядьте зі мною чи наодинці, як зумієте поставити собі правильні питання. Можете запросити людей, що впливають на ваші фінансові рішення. питаня, в принципі. небагато: мета, горизонт інвестування, терпімість до втрат, фінансова спроможність…. Коли відповіді визначите, то див. пунт 1.

Думати — це не аналізувати зовнішньої інформації, а ставити собі питання, відповідати на них з різних боків. Наприклад, ви вже знаєте свою мету? А може вона змінитись під впливом (чого? і в який бік?)?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися