Мінфін - Курси валют України

Встановити
sad1033465
Dr SAD "вільний селянин"
6 грудня 2014, 19:06
Dr SAD
доброго дня Олеся)) питання стосується зміни цільового призначення земельних ділянок. Проживаю в сільскій місцевості точніше в селищі, земельна ділянка на якій знаходиться домоволодіння(5 соток) прилягає до земельної ділянки бувшого хлібзаводу (1.17га) на якій на даний час залишився один залізобетонний каркас від головного цеху та залишки від інших будівель та споруд які непридатні в звязку з мародерним розкраданням місцевими мешканцями будматеріалів та створенням на тереторії стихійного звалища, я неодноразово звертався до влади запобігти та вирішити питання небезпечного обєкта, та і сама влада піднімала це питання так як обєкт на головному вїзді в селище і їм частенько перепадало на горіхи від обл чиновників та все марно. З сусідом ми вирішили розрішити дану проблему самі, в звязку з бездіяльностю влади, і викупили обєкт з метою реконструкції під господарські споруди (зберігати зерно) з документами БТІ та купля все «чисто», земельна ділянка з проектом, кадастровий номер є, в реєстрі є з 2006 року, але лічиться як землі іншого виробництва (промисловості). Звернувшись з заявою про надання рішення на зміну цільового призначення з земель промисловості на землі для ведення особистого селянського господарства (садівництва, городництва, сінокосіння, випасання худоби) нам відмовили, посилаючись на генеральний план який неіснує, та на питання де на нього подивитися відповіді немає що суперечить ряду законів. Обгрунтування зміни ми надали 1) на тереторії знаходиться джерело водопостачання від якого були запитані наші будинки з моменту воду в експлуатацію будинків і яке ми хочимо відновити; 2) відсутність земельних ділянок під домоволодіннями для ведення особистого господарства та інші важливі доводи. Куди звертатись???, чи в праві суд винисти рішення на нашу користь?, чи правомірно нам відмовили, і чи варто звертатись до прокуратури?
Ответ эксперта
OlesyaK
Олеся Клименко
10 грудня 2014, 11:59
Доброго дня!

Згідно п. 11 ст. 17 ЗУ «Про регулювання містбудівної діяльності» — Матеріали генерального плану населеного пункту не можуть містити інформацію з обмеженим доступом та бути обмеженими в доступі. Загальна доступність матеріалів генерального плану населеного пункту забезпечується шляхом його розміщення на веб-сайті органу місцевого самоврядування та у місцевих періодичних друкованих засобах масової інформації, а також у загальнодоступному місці у приміщенні такого органу. Матеріали генерального плану населеного пункту надаються за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Якщо генеральний план дійсно був розроблений, то вам повинні були надати доступ чи письмову відмову з обгрунтованими поясненнями. У випадку, якщо ген.планом не було передбачена такая зміна цільового призначення якої ві бажаєте, можете подати свої зауваження на внесення змін до ген.плану, проте зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 1

+
0
Dr SAD "вільний селянин"
Dr SAD "вільний селянин"
10 грудня 2014, 13:50
#
Малоінформативно - в моєму районі мали на увазі ЗУ«про звернення громадян», ЗУ«Про доступ до публічної інформації», ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» та ряд інших ЗУ, але дякую за спробу допомогти але це неверішує суть
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися