Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2019, 12:46

Кредит. Дешево. Які акції до «чорного тижня» підготували банки

«Чорна п’ятниця» та тиждень перед нею – гаряча пора для магазинів. Популярність цього «свята шопоголіків» в Україні зростає. Приміром, минулого року у «чорну п’ятницю» та тиждень перед нею магазини продали товарів на 2,5 млрд грн. Це на 146% більше ніж роком раніше.

Чорна п’ятниця та тиждень перед нею – гаряча пора для магазинів.
фото: smdc.com

Наслідки купівельного азарту відчувають і банки. Як розповів «Мінфіну» член правління ОТП Банку, який відповідає за розвиток роздрібного бізнесу, Володимир Мудрий, об’єм клієнтських операцій у цей час зростає на 20%. Відбувається це, в тому числі, за рахунок кредитних коштів.

Також «чорна п’ятниця» — традиційний період рекордів за обсягами оформлених кредитів на товари. Як розповів директор департаменту роздрібного партнерського продажу ПУМБ Ігор Яровий, минулого року денний обсяг виданих товарних кредитів у «чорну п’ятницю» був найбільшим в історії банку. А за період уїкенду сума кредитів була у 4 рази більшою, порівняно із вихідними до цього.

Причому обсяги кредитів рік за роком зростають. Так, ПУМБ у 2018 році поліпшив власні результати чорної п’ятниці більш ніж на 70%. 

«Мінфін» проаналізував, як саме банки підготувались до розпродажу цього року та які акції пропонують їхнім клієнтам.

Пільги надовго

Спеціально до днів розпродажів у магазинах вітчизняні банки готові спростити умови кредитування. 

Наприклад, ПУМБ пропонує кредитні програми на покупку споживчих товарів у кредит з подовженим пільговим періодом. Зазвичай банк не нараховує щомісячну комісію за кредитом протягом 3-6 місяців. Якщо йдеться про кредити на товари високої вартості, то цей пільговий період складає 15-24 місяці. Проте в «чорну п’ятницю» можна буде оформити споживчий кредит від ПУМБ на придбання побутової техніки та електроніки з пільговим періодом до 24 місяців.

Розширені списки товарів за конкретними кредитними програмами визначають мережі-партнери, з якими співпрацює ПУМБ.

Подібну пропозицію підготував і ОТП Банк. Споживчий кредит в акційний період передбачає більш тривалий термін без сплати комісії. Скільки саме місяців триватиме пільговий період — залежить від обраного товару. Скористатися акцією можна буде в мережі магазинів, з якими працює фінустанова: Ельдорадо, Комфі, Фокстрот, Алло тощо.

Ставки знижено

Ряд банків вирішили до «чорної п’ятниці» знизити вартість кредитів.

Так, у Райффайзен Банк Аваль можна оформити кредит готівкою без сплати страхового платежу. За звичайних умов він становить 0,41% від суми кредиту на місяць. Як пояснили в фінустанові, залежно від строку кредиту страхування оформлюється на строк до 2 років. Тому «знижка» може сягати 10% від суми кредиту.

Так само взяти кредит готівкою без страховки можна в період знижок і в Альфа-Банку. В інший час щомісячна страховка становитиме 0,6% від суми кредиту. Сума займу, яку можна оформити по акції, становить до 500 тис. грн.

Крім цього до 5 грудня розрахунки будь-якою кредиткою Альфа-Банку за товари і послуги на суму від 1 тис. грн можна перевести в миттєву розстрочку. Щомісячна комісія за покупки в цей період складе 1%. Стандартні умови передбачають комісію в розмірі 1,8%. Знижена комісія буде доступна на будь-який з обраних періодів — від 3 до 24 місяців. Погашення покупки відбуватиметься рівними частинами, а річна ставка на весь період складе 0,01%.

Терміново треба гроші? Оформи кредит онлайн швидко і зручно

В половину зменшити тарифи за страхуванням фінансового ризику при отриманні кредиту готівкою вирішив Банк інвестицій та заощаджень. Щоправда, який саме розмір страхового тарифу консультант гарячої лінії установи не повідомив – цю інформацію можна дізнатись тільки у відділенні банку. Спеціально до «чорної п’ятниці» фінустанова пропонує також перекредитуватись зі знижкою.

Знижки на цільові кредити готівкою пропонує також Ідея Банк. Після отримання такого займу клієнту потрібно буде довести, що витратив гроші саме на ті потреби, які передбачено договором. Наприклад, на придбання будівельних матеріалів, авто, побутову техніку, нерухомість тощо.

Читайте також«Чорний тиждень»: як вигідно робити покупки

Ставка за кредитом без знижки становить 11,99% річних, а з нею — 1,99%. Водночас, пояснюють у банку, залишатимуться інші платежі. Зокрема, страхування та плата за обслуговування кредиту. В установі наголошують, що завдяки акції «знижка» на кредит становитиме 50%. 

Не лише кредити

Більшість банків, розробляючи акції до «чорної п’ятниці», акцентували увагу саме на кредитах. Але не всі. Форвард Банк до кінця листопада пропонує відкрити депозит на півроку з прогресивною ставкою. В останній місяць вона сягне 22%. Хоча середній показник дохідності, пояснили в банку, становитиме 18%.

Оформи депозит у надійному банку та отримай додатково до 1,25% річних від «Мінфіну»

Комінвестбанк пропонує при відкритті будь-якого поточного або депозитного рахунку отримати золоту картку MasterCard Gold PayPass в подарунок. Ця картка позиціонується як преміальна. 

Коментарі - 4

+
+39
Captain  Cisco
Captain Cisco
27 листопада 2019, 12:52
#
О скидках ни слова. Это реклама кредитного рабства.
+
+90
Toxa David
Toxa David
27 листопада 2019, 15:08
#
Вам предлагают залезть в кредитное рабство в два раза дешевле и в два раза проще.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
27 листопада 2019, 22:35
#
Спасибо,точно не мне-не интересует)
+
+15
Andrey M
Andrey M
27 листопада 2019, 17:26
#
По ОТР не повна інформація.
Наприклад по кредитам готівкою в п"ятницю 29.11 в ОТР % ставка знижена вдвоє.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися