Мінфін - Курси валют України

Встановити

СВЕЖАЯ НОВОСТЬ

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Роман Литвин 6 грудня 2016, 22:54
05.12.2016 року Київський апеляційний адміністративний суд у справі №826/22323/15 скасував Постанову Правління НБУ щодо непласпроможності ПАТ «Банк «Київська Русь» та Постанову про його ліквідацію, за наслідками прийняття яких вкладники і втратили свої заощадження.

Так, Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні постановив визнати протиправною та скасувати Постанову Правління НБУ №190 від 19 березня 2015 р. «про віднесення ПАТ «Банк «Київська Русь» до категорії неплатоспроможних». Аналогічно суд визнав протиправною та скасував Постанову Правління НБУ №460 від 16 липня 2015 р. «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Банк «Київська Русь» та зобов’язав НБУ надати банку розумний строк на його фінансове оздоровлення.

Відзначимо, що це непоодинокий випадок, коли суд скасував протиправні Постанови НБУ щодо ліквідації банківських установ. На сьогодні ПАТ «Банк «Київська Русь» вже не перший, але найбільший банк серед тих, кому вдалося відстояти справедливість у суді, і розпочати роботу щодо повернення вкладникам їх заощаджень.

Разом з тим відмітимо, що під час судового засідання, представник НБУ зауважив, що скасування судом зазначених Постанов НБУ не відмінить та не зупинить розпочатий процес ліквідації. За словами ж представника вкладників, адвоката Тетяни Кілічави підстав для ліквідації банку немає, оскільки рішення НБУ, яким банківську ліцензію було відкликано суд скасував, як і постанову Нацбанку про ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь». Отже вкладники сподіваються не лише на формальну перемогу, а і на реальну можливість фінансового оздоровлення банку.

Нагадаємо, що постанова Київського апеляційного адміністративного суду у справі №826/22323/15 набуває чинності з моменту її проголошення.

Коментарі - 4

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 грудня 2016, 23:25
#
Теперь осталось дождаться, когда суд обяжет собственника банка выплатить деньги, потраченные ФГВФЛ на вкладчиков банка, и конечно не забывать о счетах юрлиц.

Было бы неплохо, если бы суды умели выдавать и банковские лицензии (за взятки).
+
0
Sergey62
Sergey62
8 грудня 2016, 12:53
#
Очень интересная ситуация. НБУ говорит, что законом не описана процедура восстановления работы банка по решению суда если уже происходит его ликвидация.

«Законодавчими та підзаконними актами законодавства України передбачено процедуру створення юридичної особи, яка має на меті здійснення банківської діяльності, регулювання цієї діяльності та ліквідацію банку. Разом з цим законодавством не передбачено механізму відновлення діяльності банку, у т.ч. за рішенням суду, відносно якого прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію.»

«Національний банк вже звернувся до Верховного Суду України з відповідною заявою щодо перегляду рішень касаційної інстанції.»

http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=40547605&cat_id=55838
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 грудня 2016, 14:59
#
Как раз тут всё понятно — пока в законе не будет чётко прописан механизм восстановления работы банка по решению суда, до тех пор НБУ не обязан исполнять ни одно такое решение суда.

+
0
Роман Литвин
Роман Литвин
10 грудня 2016, 19:57
#
А нарушать законы НБУ может???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися