Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 16:08

Банк «Південний» запустив новий продукт для бізнесу — валютний своп

Банк «Південний» запустив новий продукт для корпоративного бізнесу – валютний своп. Він допоможе клієнтам мінімізувати валютні ризики й управляти гривневою ліквідністю.

У межах валютної лібералізації Національний банк України надав можливість бізнесу користуватися такими інструментами мінімізації валютних ризиків та управління ліквідністю у різних валютах, як форварди і свопи.

Валютний своп – це валютна операція, умови якої передбачають купівлю (продаж) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування тощо).

«Валютний своп – це ефективний інструмент для залучення нових клієнтів та утримання існуючих. Завдяки цьому продукту клієнти зможуть швидко отримати гривневу ліквідність за прийнятною ціною. Крім того, валютний своп допоможе їм хеджувати валютні ризики та усунути касові розриви», – зазначив директор департаменту корпоративного бізнесу банку «Південний» Олександр Матюшенко.

Дізнатися більше про хеджування ризиків ви також можете в четвертому випуску подкасту «Гроші – не питання» на YouTube-каналі банку «Південний».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися