Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 15:15

MOODY`S підвищило рейтинг валютних депозитів банку «Південний»

Міжнародне рейтингове агентство MOODY`S підняло на один щабель довгостроковий рейтинг депозитів банку «Південний» в іноземній валюті (cаа1 → b3). Після підвищення цей показник повернувся на докризовий рівень 2012 року. Прогноз – «стабільний».

Про це повідомляється в прес-релізі агентства.

Це максимально можливе значення для українського банку при існуючому рейтингу країни, який також було піднято на один щабель (cаа1 → b3).

Агентство MOODY`S у числі сильних сторін банку, які сприяли підняттю рейтингу, відзначило стійкий рівень прибутковості, який дозволяє підтримувати достатню капіталізацію, а також істотний буфер ліквідності і низьку залежність від міжбанківських ресурсів.

Перегляд рейтингу підтверджує підвищення фінансової стійкості банку.

Акціонерний банк «Південний» виконує всі економічні нормативи та демонструє високі значення достатності капіталу. Станом на 1 жовтня 2020 року норматив достатності регулятивного капіталу становить 13,9 % (нормативне значення – 10 %), норматив достатності основного капіталу становить 10,8 % (нормативне значення – 7 %).

Нагадаємо: за результатами дев’яти місяців 2020 року, банк «Південний» увійшов до топ-3 найприбутковіших українських банків з приватним капіталом. Чистий прибуток банку за підсумками січня-вересня 2020 року склав 257,31 млн грн, що на 5,3 % більше, ніж за аналогічний період 2019 року (244,39 млн грн). З 2019 року, згідно з рішенням НБУ, банк «Південний» віднесено до категорії системно важливих банків України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися