Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 17:50

Банк Кредит Дніпро запропонував українському бізнесу сучасні інструменти хеджування валютних ризиків

Банк Кредит Дніпро впровадив прогресивні інструменти для хеджування валютних ризиків. Тепер українські компанії мають змогу оформити форвардні контракти з фіксацією валютного курсу у майбутньому за операціями експорту та імпорту товару, послуг, а також за кредитними договорами про залучення коштів від нерезидентів або банків.

Основними перевагами форвардних операцій є можливість хеджувати зміни валютного курсу та мінімізувати ризики від коливань курсу на внутрішньому та міжнародному ринках; оптимізація планування фінансових потоків та гарантія виконання фінансового бюджету; відсутність потреби використовувати оборотні кошти тощо.

«Форвардні операції — значний крок, що наближує український бізнес до кращих світових стандартів. Статистика свідчить, що обсяг угод з розрахунками день в день на світовому валютному ринку значно поступається обсягу угод з використанням інструментів хеджування», — підкреслила Оксана Шведа, заступник Голови Правління.

Важливо, що в залежності від цілей хеджування використовуються різні інструменти та стратегії мінімізації валютних ризиків. Так, термін хеджування необмежений – існує навіть можливість застрахувати курс на 1 робочий день, валюта у відповідності до зовнішньоекономічної угоди компанії – немає обмежень щодо класифікації валюти.

Також слід зазначити, що цей фінансовий інструмент максимально простий у використанні для клієнтів. Дізнатися більше про умови інструментів хеджування валютних ризиків в Банку Кредит Дніпро можна за посиланням.

Банк Кредит Дніпро входить до ТОП-20 фінансових установ України за розміром валових активів та згідно з класифікацією Національного банку України знаходиться в групі банків з приватним капіталом. Станом на 01.11.2020 активи банку становлять 10 955 млн грн, статутний капітал — 1 280 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися