Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2020, 15:24

НБУ погодив керівників Укргазбанку та ОТП Банку

Національний банк погодив кандидатури на посади голів правління державного Укргазбанку та АТ «ОТП Банк». Про це йдеться у повідомленні регулятора.

12 листопада НБУ погодив кандидатуру Андрія Кравця на посаду голови правління Укргазбанку та кандидатуру Володимира Мудрого на посаду голови правління ОТП Банку.

Погодження відбулося за результатами розгляду пакетів документів та співбесід, проведених правлінням НБУ.

Передісторія

2 листопада 2020 року наглядова рада Укргазбанку ухвалила рішення про обрання Андрія Кравця на посаду голови правління строком на 5 років із дати його вступу на посаду після погодження Національним банком.

Що відомо про Кравця

Після того, як Кирило Шевченко пішов з посади голови правління Укргазбанку, щоб очолити Національний банк, обов’язки голови правління Укргазбанку з 17 липня 2020 року виконував саме Андрій Кравець.

Протягом останніх п'яти років Кравець обіймав посаду першого заступника голови правління Укргазбанку, в який прийшов із ВТБ Банку. Він має досвід роботи в Мінфіні та НБУ.

У жовтні 2020 року наглядова рада ОТП Банкуобрала новим головою банку Володимира Мудрого замість Тамаша Хак-Ковача. Мудрий більше восьми років обіймав посаду члена правління в ОТП Банку.

Що відомо про Мудрого

Як повідомив банк, з  2008-го по 2010 рік Мудрий працював начальником управління операційного супроводження активно-пасивних операцій клієнтів в ОТП Банку, а з 7 серпня 2012 року — членом правління банку.

Термін повноважень голови правління банку становить п’ять років. Голова правління вступає на посаду лише після надання письмової згоди на це Національним банком.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися