Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2020, 8:43

Страх попри появу вакцини. Від чого залежатиме відновлення економіки Єврозони

Відновлення економіки Єврозони може бути нерівномірним і відбуватися в режимі «стоп-старт», незважаючи на позитивні новини про розроблення вакцини проти covid-19. Про це заявила глава ЄЦБ Крістін Лагард, повідомляє Associated Press.

Відновлення економіки Єврозони може бути нерівномірним і відбуватися в режимі «стоп-старт», незважаючи на позитивні новини про розроблення вакцини проти covid-19.
Фото: liga.net

Як оцінюють ситуацію в ЄЦБ

За словами Лагард, відновлення економіки Єврозони може затягнутися через наляканість споживачів перед майбутнім. Економіка також може відновлюватися уривчасто. Ситуація повинна виправитися, коли вакцинація стане загальнодоступною.

Читайте також: Як розроблення й продаж вакцини впливатимуть на фондовий ринок в найближчі пів року

Лагард зазначила, що уряди країн повинні зробити все, щоб можливе падіння економіки через погіршення ситуації з covid-19 стало разовим ударом. Це падіння не повинно перетворитися на рецесію, яка сама себе живить, вважає глава ЄЦБ.

Якщо ж covid-19 і повторний лоудаун спровокують нову хвилю рецесії, «ми можемо побачити більш стійкі зміни в поведінці людей, ніж під час першої хвилі», відзначає Лагард.

Читайте також: Бізнес може не витримати «карантин вихідного дня» — ЄБА

За її словами, домогосподарства можуть сильніше побоюватися майбутнього і збільшити свої превентивні заощадження. Фірми, які досі виживали за рахунок запозичень, можуть вирішити, що залишатися відкритими більше не має сенсу.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Раніше повідомлялося

  • У липні-вересні економіка Єврозони зросла на 12,7% на тлі стимулювальних заходів з боку ЄЦБ і уряду.
  • 10 вересня Лагард заявила, що на Єврозону чекає тривале відновлення після коронакризи. Тоді ЄЦБ прогнозував уповільнення відновлення економіки в 2021 році з 5,2% до 5%.
  • Для виведення Єврозони з рецесії ЄЦБ використовує пакет екстреної допомоги в розмірі 1,35 трлн євро.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
13 листопада 2020, 11:32
#
Да вы чо?
Общество потребления перестанет бездумно потреблять, и начнет что-то сберегать?)
Тогда экономике ЕС точно придет кирдык.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися