Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2020, 9:07

Китай готується протестувати цифровий юань у Пекіні

Пекінська фінансова інспекція та адміністрація району Тунчжоу провели конференцію, на якій розповіли про плани Народного банку Китаю (PBoC) організувати в столиці країни особливу зону для тестування цифрової валюти центрального банку (CBDC). Про це передає Coindesk.

Пекінська фінансова інспекція та адміністрація району Тунчжоу провели конференцію, на якій розповіли про плани Народного банку Китаю (PBoC) організувати в столиці країни особливу зону для тестування цифрової валюти центрального банку (CBDC).
Фото: wikipedia.org

Що відомо про проєкт

Чиновники підкреслили, що пілотний проєкт з тестування цифрового юаня включений в державний план, як і зазначено в опублікованому раніше документі про створення в Пекіні та інших містах «особливих тестових зон вільної торгівлі».

На конференції також обговорювалася реалізації політики «двох округів», яка полягає у більш легкому доступі до місцевих ринків для іноземних фінансових інститутів, розвиток структури міжнародного управління капіталом, а також початок пілотного тестування CBDC.

Читайте також: Влада Китаю вперше роздасть цифровий юань населенню

Запуск пілотного проєкту в Пекіні відбудеться після тестуванням цифрового юаня в Шеньчжені — мегаполісі провінції Гуандун, в ході якого влада розподілила 10 млн юанів (приблизно $1,5 млн) в CBDC. Варто зазначити, що незважаючи на те, що кампанія пройшла відповідно до наміченого плану, багато користувачів виявили скепсис до нового фінансового інструменту.

Голова PBoC І Ган на початку минулого тижня заявив, що в ході тестування цифрового юаня користувачі здійснили понад 4 млн операцій, сукупний обсяг яких склав 2 млрд юанів (приблизно $300 млн).

Пекінські випробування є черговою стадією розгортання системи електронних платежів в цифровий валюті (DCEP).

Читайте також: Китай вводить оплату праці в національній криптовалюта

Нагадаємо

У серпні китайські ЗМІ писали, що випробування також пройдуть в районі «Великої затоки» — спеціальній економічній зоні на півдні країни, в яку входять райони Гонконгу і Макао, — і економічній зоні дельти річки Янцзи, яка об'єднує Шанхай з трьома сусідніми провінціями.

Читайте також: Крістін Лагард розповіла про перспективи цифрового євро

Цифрова валюта стає популярною

  • 54% центробанків у світі, що взяли участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, на даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Коментарі - 1

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
11 листопада 2020, 9:21
#
Круть... біткоїн закашлявся. Як показує історія, тоталітарні режими більш легкі на підрив, як от гітлерівська Німеччина... сталінський есесесер... навіть КНДР. Китай зараз плювати хотів на тих, кому CBDC не зручний, плювати на врахування всіх думок і пропозицій... я не сумнівався, що саме вони випістять цифру першими. Але, також слід памятати, що ліберальні суспільства більш зручні для життя громадян... але першим бути не дуже зручно, так, ти перший, ти козак (у випадку Китаю, так, ти монах), але введення цифри це перебудова для всієї економіки, а для банків то взагалі, смерть... тому всі дивляться і чекають, що вийде в Китаю... які будуть помилки. Тоді буде і цифровий євро, і цифровий бакс. І знову баланс сил.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися