Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2020, 17:50

Банк «Південний» збільшив статутний капітал на 186 мільйонів гривень

Банк «Південний» збільшив статутний капітал на 186 млн грн за рахунок спрямування частини прибутків банку за 2018-2019 роки.

За рахунок розподілу прибутку статутний капітал банку збільшено на 11,4 %. Збільшення статутного капіталу дозволить банку забезпечити надійний фундамент для подальшого зростання та досягнення стратегічних цілей.

На початок вересня банк «Південний» посідає 12 місце в системі за обсягом активів, 4 місце – за обсягом документарних операцій. Базова оцінка кредитоспроможності банку «Південний», за даними міжнародного рейтингового агентства Moody's, перебуває на рівні b3, прогноз – «стабільний», що є максимально можливим значенням для українського банку за існуючого суверенного рейтингу країни на рівні b3.

Чистий прибуток банку «Південний» за підсумками 2019 року склав 300 млн грн, що на 9,5 % більше аналогічного показника попереднього року.

Незважаючи на суттєвий негативний вплив карантину на фінансові результати банківської системи, банк «Південний» продовжив тенденцію підвищення прибутковості: суму чистого прибутку за результатами дев’яти місяців 2020 року збільшено порівняно з аналогічним періодом минулого року на 13 млн грн (на 5,3 %). З 2019 року, згідно з рішенням НБУ, банк «Південний» віднесено до категорії системно важливих банків України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися