Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 8:56

Morgan Stanley: швидке зростання економіки підживлює інфляцію

Відновлення світової економіки до того рівня, який був до настання епідемії covid-19, можна буде очікувати вже до початку наступного кварталу, тобто на три місяці раніше, ніж прогнозували аналітики. Про це заявили економісти Morgan Stanley, пише Reuters.

Відновлення світової економіки до того рівня, який був до настання епідемії covid-19, можна буде очікувати вже до початку наступного кварталу, тобто на три місяці раніше, ніж прогнозували аналітики.
Фото: ukranews.com

Прогноз економістів

У своїй дослідницькій записці фахівці банку зазначили, що таке рівняння, як «вірус/економіка» з найперших днів спалаху змінилося, і зараз відновлення останньої відбувається все впевненіше в міру того, як різні країни світу почали краще справлятися з пандемією.

Читайте також: Світову економіку чекає нова інфляційна криза

Що стосується стану економіки номер один в світі — американської, — то Morgan Stanley дав надію інвесторам, заявивши, що її відновлення відбудеться навіть швидше, ніж в інших країнах. Вона досягне рівня, що існував до настання пандемії вже до другого кварталу наступного року, а не до третього кварталу.

Але у швидкого відновлення V-подібної форми є і побічний ефект. Так, на тлі безпрецедентних заходів державної податково-бюджетної підтримки і можливих перебоїв в торгівлі можливе зростання інфляції.

Нагадаємо

Раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що світовий ВВП впаде на 4,4% в 2020 році. Прогноз незначно переглянутий у бік поліпшення в порівнянні з червнем, коли прогнозувалося падіння світової економіки на 4,6%.

МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки в 2020 році до 4,9% з 3%, які прогнозував у квітні.

МВФ вважає, що відновлення економіки буде більш поступовим, ніж прогнозувалося раніше.

У порівнянні з прогнозами в квітні, зростання світової економіки в 2021 році прогнозується на рівні 5,4% (проти 5,8%).

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися