Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2020, 14:17

Ukrsibbank став інформаційним партнером кампанії національного банку з протидії платіжному шахрайства

Ukrsibbank BNP Paribas Group підтримав Всеукраїнську інформаційну кампанію з протидії платіжному шахрайства, яку запустив Національний банк України.

Мета кампанії — навчити українців основним правилам безпеки безготівкових та онлайн-платежів. В Україні, як і в світі, найбільш популярним методом шахрайства з платіжними картками є соціальна інженерія — це коли люди самі переводять гроші аферистам або розкривають їм дані своїх карт. Ukrsibbank прагне зробити фінансову життя своїх клієнтів успішною, безпечною і простий, тому для нас важливо надавати актуальну інформацію про те, як безпечно проводити фінансові операції, особливо під час масового переходу в онлайн.

«Використання всіх можливих каналів комунікації і спільні зусилля соціально відповідального бізнесу різних галузей допоможуть досягти успіху у протидії платіжному шахрайству, — переконана Галина Ольховська, директор з комунікацій, корпоративної соціальної відповідальності та залученості Ukrsibbank BNP Paribas Group. — Ukrsibbankпостоянно ділиться інформацією, як правильно захищати свої дані».

За даними НБУ, в минулому році в Україні сталося майже 72 тисячі випадків незаконних дій з платіжними картами. 58% з них відбулися в інтернеті. А ось шахрайство з накладками на банкомати вже майже відійшло в минуле. У 2020 році через карантинні заходи українці все частіше стали вибирати безготівкові платежі, розрахунки і покупки онлайн. З'явилися і нові сценарії у шахраїв, які під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу з-за карантину і таким чином виманюють дані платіжних карт.

Більше про платіжною безпеки та основні поради по захисту даних читайте за посилання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися