Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 травня 2020, 18:10

Finteens: в Україні з'явиться нова гра з фінансової самостійності для батьків та підлітків

20 травня 2020, Київ — CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» спільно з Ukrsibbank BNP Paribas Group провели фінал конкурсу «FinTeens: Покоління фінансово незалежних» для підвищення рівня фінансової самостійності підлітків. На заході в онлайн-форматі 9 команд студентів з різних міст України представили власні інноваційні розробки.

Студентські команди працювали над своїми проектами протягом одного місяця спільно з менторами конкурсу — керівниками різних підрозділів Ukrsibbank та експертами своєї справи.

«Спочатку всі команди провели опитування школярів, завдяки якому дізналися про основні потреби молоді: фінансова незалежність, можливість заробляти, заощаджувати та накопичувати гроші, купівля онлайн і протидія шахрайству. Після цього учасники розробили неймовірні рішення і професійно їх подали. Це був справжній батл, як серед учасників за перше місце: так і серед членів журі за вибір першого місця», — зазначила Голова Правління Центру «Розвиток КСВ» та ініціатор Конкурсу, Марина Саприкіна.

«Взаємодія з молоддю — це один із стратегічних напрямів Ukrsibbank, тому ми постійно залучаємо амбітних студентів для пошуків сучасних рішень, даючи можливість розвиватися і одночасно отримувати релевантний досвід співпраці з міжнародною компанією, — розповіла Яніна Ольховська, директор з комунікацій, КСО і залученості Ukrsibbank BNP Paribas Group. — «FinTeens: Покоління фінансово незалежних» в черговий раз показав, що в Україні багато інтелектуальної та креативної молоді, яка здатна запропонувати оригінальні та дієві рішення».

«Цей проект став для мене викликом, і дуже приємною несподіванкою по креативності, легкості і бажання внести свій вклад в розвиток суспільства в цілому та клієнтів банку, всіх команд проекту. Команди дуже чітко і в зазначений строк провели опитування цільової аудиторії про потреби, гармонійно використовували в своїх розробках максимальну кількість банківських продуктів. Я спостерігала за тим, наскільки дійсно важко було журі обрати переможця, адже у фіналі ми отримали широкий спектр варіантів, але переможець був один. З нетерпінням чекаю реалізації проекту переможця в банку. Впевнена наші клієнти будуть приємно здивовані», — поділилася Олександра Притула, начальник Управління з обслуговування корпоративних клієнтів Ukrsibbank BNP Paribas Group і лідер проекту.

Серед представлених проектів команд: Telegram-боти з інтерактивними квизами і освітнім марафоном на тему фінансової грамотності; персонаж в Instagram серія відео в TikTok з фінансовими радами; сайт з можливостями заробітку для підлітків і онлайн-калькулятор «Як зібрати на мрію?»; настільна гра як інтерактивний блокнот для виховання фінансової незалежності. Розробки учасників доповнять можливості банку для клієнтів і допоможуть їм у вихованні фінансово незалежної молоді.

Перемогу здобула команда Тернопільського національного економічного університету розробленої настільною грою з фінансової грамотності «MyFin». Гра має сотню карток і завдань, вчить приймати правильні фінансові рішення. Кожен учасник та учасниця команди отримали призи від Ukrsibbank — планшети Apple iPad.

«Будь-який конкурс — це завжди виклик і можливість проявити себе. Ми віримо, що наша гра дійсно допоможе дітям стати хоч трохи ближче до фінансової грамотності та надихне їх вчитися і самовдосконалюватися. Спасибі за можливість перевірити свої сили і довести, що ми — дійсно покоління фінансово незалежних!», — поділилася Соломія Тютюну, лідер команди переможців, студентка Тернопільського національного економічного університету.

Приз глядацьких симпатій, а саме зустріч з топ-менеджером банку, отримала команда Донецького національного університету імені Василя Стуса з веселими і пізнавальними відео в популярній соцмережі TikTok.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися