Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2020, 8:44

Кабмін зменшив розмір відрахувань прибутку держпідприємств

За результатами фінансово-господарської діяльності, починаючи з 1 січня 2020 року, державні підприємства відраховуватимуть до державного бюджету 80% чистого прибутку, замість 90% як було раніше. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну.

За результатами фінансово-господарської діяльності, починаючи з 1 січня 2020 року, державні підприємства відраховуватимуть до державного бюджету 80% чистого прибутку, замість 90% як було раніше.
Фото: zn.uа

Менше 80%

В той же час для ДП НАЕК «Енергоатом», ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» та ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» відрахування частини чистого прибутку встановлено на рівні 30%.

Читайте також: Виключення для Привату. Банк заплатить до держбюджету 75% свого прибутку

Що це дасть підприємствам

Завдяки цьому рішенню, суб’єкти господарювання державного сектору економіки отримають більше фінансових ресурсів для спрямування їх на розвиток виробництва.

Разом з тим, нові положення дозволять забезпечити виконання надходжень до державного бюджету в обсягах, визначених законом про державний бюджет на 2020 рік.

Нагадаємо

  • Раніше Кабінет міністрів затвердив норматив відрахування частини прибутку держпідприємств до держбюджету на рівні 50%, виключення — Приватбанк (75%), Нафтогаз (95%).

  • Ощадбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк сплатять до бюджету 50% свого чистого прибутку, а Приватбанк — 75%.

  • У квітні 2019 року Кабмін зобов'язав компанії з державною часткою направити на виплату дивідендів 50% чистого прибутку за минулий рік..

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 травня 2020, 9:41
#
«Ощад, Укргазбанк и Укрэксим уплатят в бюджет 50% своей чистой прибыли, а Приватбанк — 75%.»

Равные условия для всех... :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися