Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 травня 2020, 18:00

Чому медикам не виплатили обіцяні 300% до зарплати. У МОЗ обіцяють розібратися

У Міністерство охорони здоров’я надходять скарги від лікарів, які працюють з хворими на COVID-19, що не всі вони отримали підвищену до 300% заплату. Глава МОЗ Максим Степанов запевняє, що уряд перерахував всі кошти у регіони, й затримки виникають вже на місцях. Про це міністр заявив під час брифінгу 2 травня.

У чому причина

«Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати… прораховувати якісь там погодинно або ще якось. Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без виключення виплати повинні здійснюватися в повному обсязі», — зазначив Стапанов.

Страхування від COVID-19

Він заявив, що вже відреагував на ситуацію й направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожному медзакладу, які суми і яким працівникам, що лікували хворих з коронавірусом, були виплачені.

Працівники, які не отримали обіцяної заробітної плати, мають звернутися за номером 0 800 505 201 для вирішення проблеми.

Читайте також: Медикам, задіяним у боротьбі з коронавірусом, встановлять доплати до 300%

Передісторія

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, за якою медики, які працюють з хворими на коронавірус, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 6

+
+47
zzel
zzel
2 травня 2020, 23:25
#
Опять царь хороший а бояре плохие. Могли бы уже в духе нового времени сказать что просто пошутили про повышение - как с 4 тыс долларов для учителей
+
0
yuranone
yuranone
3 травня 2020, 11:01
#
Секундочку, в условиях децентрализации, местная власть играет большую роль
+
+12
Strain
Strain
4 травня 2020, 9:55
#
Так Зеленский отменил частично децентрализацию. По крайней мере большая часть денег с местных бюджетов снова пошла в Киев.
+
0
zzel
zzel
19 травня 2020, 13:05
#
Yuranone, извините за глупый вопрос - 300% зарплаты всем медикам Украины обещал мэр Жмеринки или президент? Если это не в компетенции президента и МОЗ, почему они вообще тогда на эту тему говорят?

А так да, Strain все правильно пишет - децентрализация была при злом порохе, при зеленых ее почти польностью свернули и забрали все деньги в киев для ручного распила

+
0
yuranone
yuranone
22 травня 2020, 20:40
#
ВСЕМ медикам Украины никто не обещал 300%, о чем вы говорите? Каждый орган выполняет свою функцию и подвластен в той или иной мере, для этого есть субординация. МОЗ не обязан вам проводить технические операции по доставке зарплат, для этого есть нижестоящие органы и тд.
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
3 травня 2020, 6:46
#
Врачи должны понять главное, что даже если отдадут 300% что мало вероятно, потом опять о них забудут, как перестанут быть нужны....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися