Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2020, 15:40

Де в Києві вигідно зняти офіс в бізнес центрі? allbc.info

Комфортні приміщення для роботи в Києві вже чекають. Ринок комерційної нерухомості може запропонувати офіси, відповідні будь-яким критеріям здобувачів.

В першу чергу, потрібно вирішити, якого класу комфортності приміщення Вам потрібно. Існують такі класи офісних будівель:

  1. Клас А — найпрестижніші, комфортні, і, відповідно, найдорожчі бізнес-центри, де можна зняти офіс. Тут, як правило, гарний фасад, розкішна вхідна група, першокласна інженерія, і, в більшості випадків, вони розташовані в центральних районах Києва. За даними сайту allbc.info, в Києві розташовані більше 35 бізнес-центрів класу А, де можливо орендувати офіс для бізнесу. Мінімальна вартість квадратного метра офісної площі в таких будівлях 500 грн. Найвищою ціною є 1282 грн за кв.м оренди офісної площі.

  2. Клас В — офіси не менш престижні, ніж класу А, але менш дорогі. У них трохи дешевше інженерія та оздоблення, але не менш красиві вхідна група та фасад. Бізнес-центрами класу В стають також будівлі класу А, яким вже виповнилося більше 5-ти років. У Києві розташовані близько 300-та офісних центрів класу В, кабінети яких чекають своїх Орендарів. Найбільш низька вартість офісної площі становить 126 грн за квадратний метр. У найдорожчому бізнес-центрі класу В оренда офісу варто +1257 грн/кв.м.

  3. Клас С — морально застарілі бізнес-центри, в яких вигідно орендувати офіс компаніям, які тільки починають розвиватися. Приміщення в таких будівлях часто вже з ремонтом після попереднього орендаря, так як бізнес-центри зазвичай не бувають новими. У таких БЦ в більшості випадків немає обслуговування загальної території, відповідно, немає і необхідності сплачувати експлуатаційні витрати і коефіцієнт загальних площ. Також в таких будівлях є елементарна інженерія, але до обладнання комфорт-класу вона не дотягує. За даними сайту allbc.info, в Києві можна зняти офіс в приблизно 180 бізнес-центрах класу С. Як і в будівлях класу В, мінімальна вартість площі тут 126 грн/кв.м. Найвища вартість оренди в бізнес-центрі класу С — 880 грн за метр квадратний.

Якщо говорити про розташування бізнес-центрів, то:

  • Найбільш доступним за ціною можна назвати Лівий берег. Бізнес-центрів класу А там, на жаль, немає, але вартість комфортних, красивих, нічим не поступаються класу А, будівель класу В варіюється від 251 до 650 грн за квадратний метр. Вартість офісів класу С від 150 до 420 грн.

  • Найбажанішим для більшості Орендарів є приміщення в одному з центральних ділових районів Києва — Шевченківському, Печерському, Голосіївському, і Подільському. Відповідно, і вартість оренди офісів тут найвища — від 500 до 1282 грн/кв.м класу А, 126-930 грн за класи В і С.

З цих 4-х районів найдоступнішим за ціною є Голосіївський, де зняти офіс в оренду в бізнес-центрі коштує від 126 до 754 грн. Найдорожче Печерський район — 427-1006 грн за кв.м. Майже не відстає від Печерського Шевченківський район. У плані вартості найрізноманітнішими є бізнес-центри в Подільському районі — ціна оренди приміщень в бізнес-центрах класса А 500-880 грн/кв.м, вартість у БЦ класу В 333-830 грн, І класу С 250-485 грн. Це пов'язано з наявністю великої кількості старовинних будівель і прогулянкових зон на Подолі, що підвищує престижність БЦ.

  • Недорогий є оренда приміщень в офісних будівлях в Солом'янському, Оболонському, і Святошинському районах — тут вартість майже однакова, від 150 до 629 грн/кв.м в бізнес-центрах класів В і С. БЦ класу А є тільки в Солом'янському районі Києва, і вартість оренди тут 553 грн за квадратний метр.

Підводячи підсумок, варто сказати, що перш, ніж починати шукати найбільш вигідне приміщення, потрібно проаналізувати, що саме потрібно компанії, які критерії є найважливішими. Самостійно знайти ідеальний офіс дуже важко. Але команда професіоналів allbc.info готова допомогти. Консультанти компанії завжди в курсі актуальних пропозицій на ринку комерційної нерухомості, і зможуть допомогти Вам у максимально стислі терміни.

Детальніше ознайомитися за посиланням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися