Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2020, 18:23

Податкові канікули для клієнтів СМБ

Ukrsibbank BNP Paribas Group піклується про інформаційну підтримку своїх клієнтів — представників середнього і малого бізнесу — і для розуміння останніх змін в законодавстві підготував для підприємців перелік податкових пільг на період проведення заходів щодо запобігання поширення коронавірус в Україні.

Законодавчі способи підтримки на державному рівні, передбачені змінами в Податковому кодексі:

Встановлений мораторій на податкові перевірки з 18 березня по 31 травня 2020 року (крім перевірок, що стосуються бюджетного відшкодування). Документальні перевірки по ЄСВ припиняються на період з 18 березня по 18 травня 2020 року.

«Податкові канікули» по платі за землю — не нараховується і не сплачується у період з 1 березня по 31 березня 2020 року плата за землю за земельні ділянки, у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб і використовуються ними в господарській діяльності. При цьому платники плати за землю мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов'язання зі сплати плати за землю за відповідні місяці.

Звільнення від нарахування та сплати ЄСВ. Тимчасово за періоди з 1 по 31 березня і з 1 квітня по 30 квітня 2020 р звільняються від нарахування і сплати ЄСВ наступні особи:

  • фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування;
  • особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність;
  • члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Відсутність пені: за період з 1 березня по 31 травня 2020 року платникам податків не нараховуватиметься пеня, а для платників єдиного внеску — за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Перенесення початку обов'язковості застосування РРО: впровадження застосування програмних РРО відкладається до 1 серпня 2020, зокрема, розширення застосування РРО для окремих видів діяльності — до 1 січня 2021, до 1 квітня 2021 відкладається введення обов'язкового використання РРО для всіх платників єдиного податку другої — четвертої груп.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися