Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 квітня 2020, 11:57

ПФУ визначив середню зарплату для нарахування пенсії

Максимальна сума заробітку, який може бути враховано при призначенні пенсії, цього року складає 70 845 гривень згідно з встановленою мінімальною заробітною платою на 2020 рік у розмірі 4723 гривень. Про це йдеться в роз'ясненні газети «Пенсійний кур'єр», передають Українські новини.

Максимальна сума заробітку, який може бути враховано при призначенні пенсії, цього року складає 70 845 гривень згідно з встановленою мінімальною заробітною платою на 2020 рік у розмірі 4723 гривень.
Фото: unn.com.ua

Що враховують при нарахуванні пенсії

До зарплати (доходу) для обчислення пенсії враховують суми виплат, які страхова особа отримувала після набрання чинності Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

З них, згідно із цим Законом, були фактично сплачені страхові внески в межах встановленої законодавством максимальної величини заробітної плати (доходу).

Читайте також: У Пенсійному фонді розповіли, коли пенсіонерам нарахують обіцяну 1000 гривень

Закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» також передбачає, що максимальна величина бази нарахування єдиного внеску — максимальна сума доходу застрахованої особи в місяць. Вона становить 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок.

Читайте також: Вихід на пенсію. В Україні збільшили пенсійний вік для жінок

Що пообіцяли пенсіонерам

Згідно з прийнятим 1 квітня до постанови Кабінету міністрів, Пенсійний фонд зобов'язали профінансувати додаткові щомісячні виплати пенсіонерам та індексацію пенсій.

За підрахунками Центру аналізу суспільних фінансів і публічного управління Київської школи економіки, ці витрати будуть коштувати Пенсійному фонду додаткові 33 млрд грн витрат у 2020 році (або +7,4%).

Читайте також: У Зеленського розповіли, де візьмуть гроші на індексацію пенсій

Раніше повідомлялося

  • У квітні Пенсійний фонд вже направив на фінансування пенсій за квітень 8,6 млрд гривень.
  • Кабмін у законопроекті про зміни до держбюджету-2020 запропонує парламенту збільшити видатки на пенсійне забезпечення із 172,6 мільярда гривень до 192,3 мільярда.

Накопичуйте на пенсію НПФ Династія: 22,9% річних

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися