Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 17:20

Мегабанк долучився до міжнародної дискусії з кліматичних змін

Тема впливу людини на навколишнє середовище стає топовою для багатьох фінансових організацій з різних куточків світу, у тому числі й для Мегабанку.

24-27 лютого у столиці Швейцарії Берні проходила міжнародна фінансова конференція, організована незалежною мережею банків Global Alliance for Banking on Values (GABV).

Масштабна зустріч банкірів з різних континентів включала у себе саміт з питань клімату та фінансів, головним девізом якого цього року стало «Кожний градус має значення» («Every Degree Matters»). Ще однією актуальною темою щорічного зібрання стала тема гендерної рівності у бізнесі й підтримка доступу підприємців жінок до інвестицій.

Зібрання об’єднало представників 65 міжнародних фінансових установ із різних країн світу. Нашу державу на міжнародному саміті вперше представляло Мегабанк, яке на сьогодні є єдиним членом Альянсу з України. Банк презентували Голова Правління Олексій Яценко та заступник Голови Правління Олександр Шипілов.

Голова Правління Мегабанку Олексій Яценко після повернення з Берна відзначив, що теми взаємодії людини і навколишнього середовища, а також гендерної рівності, у найближчі роки будуть у фокусі фінансових секторів багатьох країн.

Кожний континент суттєвіше відчуває негативний цивілізаційний вплив на планету. Через кліматичні зміни переймаються на високих рівнях. Завдання Global Alliance for Banking on Values полягає у посиленні впливу у цій сфері членів Асоціації, які як банки є кровоносними системами економіки будь-якої країни. У своїй діяльності вони мають сповідувати принципи мінімального негативного впливу на навколишнє середовище, стимулювання енергоефективності й розвитку відновлювальних джерел енергії.

– Мегабанк не перший рік підтримує в Україні проекти з енергоефективності, а також представників малого та середнього бізнесу серед жінок. У Берні ми переконалися, що рухаємося у правильному напрямку й потрібно тільки посилювати свою діяльність у цих напрямках, – відзначив Голова Правління Мегабанку Олексій Яценко.

За його словами, щорічне зібрання GABV вирізняється серед інших фінансових конференцій організацією максимально плідної дискусії. Під час неї учасники спілкувалися із міжнародними експертами, вивчали досвід одне одного, обмінювалися ідеями в рамках робочих груп. Наприклад, під час роботи однієї з таких груп, обговорювалася проблема доступності банківських послуг широкому загалу населення.

Серед членів Асоціації є представники країн, де відсоток населення, яке користується банківськими послугами, досі на дуже низькому рівні.

Мегабанк зі свого боку поділився досвідом роботи харківського Єдиного Розрахункового Центру зі сплати комунальних платежів і мобільного банкінгу todobank. Обидва наші продукти високо оцінили колеги з різних країн.

Нагадаємо, асоційованим членом Global Alliance for Banking on Values Мегабанк став наприкінці жовтня 2019 року.

Global Alliance for Banking on Values (GABV) – це незалежна асоціація банків і банківських кооперативів, яка спільно обслуговує 60 млн клієнтів, має майже 200 млрд дол. США сукупних активів і більше 67 000 співробітників. До Альянсу сьогодні входить 58 фінансових інститутів і 16 стратегічних партнерів по всьому світу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися