Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2020, 9:07

Україна через коронавірус припинила видавати візи

З 14 березня 2020 року Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України тимчасово припиняє ведення прийому громадян та видачу віз. Про це йдеться у повідомленні МЗС.

З 14 березня 2020 року Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України тимчасово припиняє ведення прийому громадян та видачу віз.
Фото: delo.ua

Що кажуть у міністерстві

У зв’язку із оголошенням в Україні карантину, метою якого є попередження поширення вірусу COVID-19, консульські закордонні установи, консульські відділи в міжнародних пунктах пропуску та Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України тимчасово припиняють ведення прийому громадян та видачу віз з 14 березня 2020 року.

Інформацію про поновлення роботи буде оприлюднено додатково.

Нові обмеження по Україні

У МОЗ закликають переглянути і посилити діючі обмеження, а саме:

  • змінити графіка громадського транспорту;
  • обмежити пересування всередині країни;
  • обмежити на зібрання людей — не більше 10 осіб;
  • закрити на час карантину ТРЦ і заклади громадського харчування.

Загрози коронавірусу. Україна відсидиться в стороні чи ні (відео)

Дані щодо розповсюдження коронавірусу

На 16 березня у світі зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, померли 6513 людини, 77 257 одужали.

Свіжа статистика на 16 березня 2020 року

Ситуація з пандемією в Україні

  • Зараз в Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях. Один — летальний.
  • 15 березня стало відомо, що три людини госпіталізовані в інфекційне відділення клінічної лікарні в Чернівецькій області з підозрою на коронавірус (COVID-19).

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади повинні бути закриті до 3 квітня включно, масові заходи заборонено, якщо на них будуть більше 200 чоловік.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися