Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2020, 11:05

Як працюватиме банківська система на час карантину. НБУ обіцяє забезпечити банки готівкою і знезаражувати гривневі банкноти

На час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі. Банки на сьогодні є достатньо стійкими, високоліквідними та капіталізованими і продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів. Про це йдеться у повідомленні регулятора у фейсбуці.

На час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі.
Фото: biz.censor.net.ua

Дії Нацбанку час карантину

  • Нацбанк готовий забезпечити підтримку ліквідності банківської системи. Нині вона має історично високі рівні ліквідності. Однак за необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментам рефінансування.

Читайте також: Три тижні. В Україні ввели карантин через коронавірус

  • Нацбанк готовий заспокоїти валютний ринок, за потреби і далі проводячи валютні інтервенції для згладжування курсових коливань, як робив це минулого тижня і щодня цього тижня. Сьогодні ми маємо достатній запас міцності: міжнародні резерви України перевищують $26 млрд.

  • Національний банк готовий зробити все необхідне для забезпечення безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення.

Читайте також: Нацбанк продав на міжбанку $350 мільйонів. Причина — високий попит

Поради НБУ

  • Радимо всім громадянам дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та якомога рідше відвідувати громадські місця, зокрема і відділення банків.

  • Користуйтеся послугами дистанційного банкінгу та будьте здоровими.

Ситуація в епідемією в Україні

  • Станом на 11 березня Центр громадського здоров'я отримав 43 підозри про захворювання коронавірусом, з яких 1 підтверджена (3 березня), ще 1 зразок знаходиться на стадії дослідження.

  • На даний момент в Україні офіційно підтверджений один випадок коронавірусу. У Чернівцях 3 березня виявили вірус у чоловіка, який раніше подорожував до Італії. Станом на 10 березня стан чоловіка стабільний.

Джерело: Мінфін