Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2020, 16:30

Мегабанк підтримує розвиток плодоовочівництва в Україні

За три роки банк прокредитував представників мікро-, малого та середнього бізнесу в секторі плодоовочівництва на загальну суму 143,5 млн грн.

Із 2017 року Мегабанк бере участь у міжнародній програмі «Український Проект Бізнес-Розвитку плодоовочівництва (UHBDP)», яка фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

У рамках програми банк кредитує фермерів, які займаються вирощуванням фруктів, овочів і трав, а також підприємства, які працюють у суміжних галузях, що допомагають розвитку плодоовочевого сектора або надають йому підтримку.

За три роки участі Мегабанк у програмі можливостями кредитування скористалися 85 клієнтів банку – представників мікро-, малого та середнього бізнесу з аграрної галузі. Кожен із них отримав кредити від 150 тис. грн до 10 млн грн.

Програма UHBDP має закінчитися наступного року.

Мегабанк з моніторинговою місією з приводу закінчення програми відвідали представники інвесторів: незалежний експерт міжнародного консалтингу з мікрофінансування і банкінгу Назім Алієв, провідний експерт проектів відділу міжнародного розвитку посольства Канади Володимир Сенюк, технічний директор фінансових сервісів MEDA Камран Абдулаєв і менеджер Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитро Ніколаєв.

Від керівництва банку з міжнародними партнерами зустрілися заступники Голови Правління банку Олена Пономаренко та Олександр Шипілов, начальник управління мікрокредитування Олександр Китайгородський і начальник управління по роботі з міжнародними фінансовими організаціями Вячеслав Рютін.

Заступник Голови Правління Олександр Шипілов:

– Український Проект Бізнес-Розвитку плодоовочівництва – незвична для нас програма, оскільки овочівництво – специфічна ніша. Тим цікавіше було працювати у ній. Нове поле діяльності принесло унікальний досвід роботи з представниками цього сектору. Співпраця з MEDA та урядом Канади дала свої результати: ми створили додатковий напрямок та лінійку банківських продуктів у сфері агрокредитування. Приклад програми UHBDP може стати каталізатором для інших сегментів.

Його колега, Олена Пономаренко, у свою чергу додала, що UHBDP – єдина програма, у рамках якої мегабанківці розробили окремий продукт для фізичних осіб-підприємців.

– Ми побачили попит серед клієнтів на подібні банківські продукти з підтримки овочівництва, особливо у південних областях країни. На майбутнє плануємо просуватися у цьому напрямку по всій країні, – додала Олена Пономаренко.

Успішність та ефективність програми, за словами представників Правління банку, засвідчує також те, що деякі з клієнтів Мегабанку скористалися цією програмою не один раз.

Назім Алієв підтвердив, що під час зустрічі з клієнтами банку – учасниками програми, побачив, що вони залишилися задоволеними співпрацею з Мегабанком у рамках проекту.

– Я зустрівся із низкою клієнтів банку у Херсонській, Миколаївській та Харківській областях. Вони, зокрема, відзначили прозорий процес оформлення позики та гнучкий графік погашення кредиту. Ми побачили професійний рівень Мегабанку, – дав оцінку роботі банку у рамках цієї програми незалежний експерт.

Керівництво банку подякувало MEDA та уряду Канади за інвестування у розвиток аграрної промисловості України і висловило готовність до подальшої співпраці.

У свою чергу представники інвесторів відзначили, що надалі легше та ефективніше працювати з тим, кого знаєш, тому не виключають можливості майбутньої співпраці з Мегабанком у рамках нових програм.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися