Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 березня 2020, 8:27

Центробанк РФ на 30 днів призупинив купівлю валюти через обвал рубля

Банк Росії вирішив не купувати іноземну валюту на внутрішньому ринку протягом 30 днів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Банк Росії вирішив не купувати іноземну валюту на внутрішньому ринку протягом 30 днів.
Фото: racurs.ua

Причина прийняття рішення

Рішення не купувати валюту прийнято з метою підвищення передбачуваності дій грошових влад і зниження волатильності фінансових ринків в умовах значних змін на світовому ринку нафти.

Передісторія

  • 9 березня при відкритті торгів ціна нафти Brent обвалилася майже на 30%. На цьому тлі курс рубля на міжнародному валютному ринку Forex склав 72,6 за долар (на закритті — 68,6 руб.) і 82,5 — за євро (на закритті — 77,5 руб.).

Читайте також: Найбільше падіння з 1991 року. Ціни на нафту обвалились на 30%

  • Країни ОПЕК+ на переговорах 6 березня не змогли домовитися і продовжити угоду про скорочення видобутку нафти. Діюча угода перестане діяти з 1 квітня. Після цього всі обмеження на видобуток нафти в країнах ОПЕК і «не ОПЕК» будуть зняті.

  • Нарощування видобутку нафти Росією буде залежати тільки від планів нафтових компаній. Каменем спотикання на переговорах стала позиція Москви, яка відмовилася поглиблювати обмеження. Без участі Росії країни ОПЕК не бачать сенсу продовжувати штучно обмежувати видобуток.

  • Державна компанія Saudi Aramco запропонувала покупцям нафти найбільші знижки за останні 20 років і обіцяє збільшити видобуток більш ніж на 2 млн барелів на день.

Джерело: Мінфін