Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 лютого 2020, 11:56

Аналітика на 25.02.2020. Паніка відступає, але інвестори дотримуються обережності

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, у вівторок азіатські фондові майданчики торгувалися відносно стабільно після агресивних розпродажів на початку тижня на тлі зростання числа хворих коронавірусом за межами Китаю – В Ірані, Італії і Південній Кореї. Інвесторів дещо заспокоїли новини про розробку вакцини проти вірусу. Напередодні ринки Європи і США зазнали максимальні втрати з середини 2016 року. Dow просів на 3,55%, Nasdaq втратив 3,71%, а S&P 500 подешевшав на 3,35%. Офіційні дані показали, що в січні продажі смартфонів Apple в КНР скоротилися більш ніж на третину, на тлі чого акції «яблучного» гіганта просіли в понеділок на 3,5%.

Сьогодні в Азії японський Nikkei 225, повернувшись після довгих вихідних, подешевшав на 3,34%, китайський Shanghai Composite сповільнив падіння до 0,5%. Південнокорейський Kospi відновився на 1,15%, а австралійський S&P ASX 200 впав на 1,60%. Поступове повернення інтересу до ризику після паніки зумовило піднесення європейських і американських ф'ючерсів, але в будь-якому разі інвестори будуть вести себе обережно, побоюючись нової низки негативних заголовків новин на тему коронавіруса.

На валютних ринках спостерігається різноспрямована динаміка. Євро/долар продовжує спроби відновлення, відвоювавши позначку 1.08 частково на пристойних даних IFO у Німеччині. Також локальне ослаблення долара пов'язане з повідомленнями про те, що Трамп звернувся до Конгресу з проханням виділити додатковий бюджет на боротьбу з коронавірусом. У короткостроковій перспективі пара буде перебувати під впливом загальних настроїв інвесторів. Також гравці звернуть увагу на дані по ВВП Німеччини, які можуть надати локальний вплив на динаміку євро. Для підтвердження пробою рівня 1.08 єдиної валюти потрібно подолати найближчим опір в зоні 1.0870.

Нафта Brent відновлюється після трьох днів досить агресивного падіння, хоча бичачий імпульс поки носить досить стриманий характер. У понеділок котирування намацали мінімуми на підході до позначки 54,50 доларів за барель і до кінця дня скоротили втрати на 100 пунктів. Судячи з обережного настрою гравців, які продовжують оцінювати перспективи зниження попиту на енергоносії через коронавірус, найближчим часом потенціал відновлення цін буде обмеженим. З іншого боку, очікування стимулів з боку ключових Центробанків світу стримують тиск в сировинному сегменті.

Що стосується економічних подій, сьогодні до публікації заявлені дані по ВВП Німеччини. Британія опублікує статистику CBI з роздрібної торгівлі, тоді як Штати представлять звіти за цінами на житло, роздрібних продажів Redbook, споживчої довіри і ділової активності в виробничому секторі ФРБ Річмонда. Під завісу торгів відбудеться виступ представника ФРС Кларіди.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
25 лютого 2020, 13:01
#
Боишься «попасть» на покупке квартиры? Смотри рейтинг застройщиков от Минфина:

https://www.youtube.com/watch?v=0k9-XrYnl8g

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися