Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2020, 19:07

Україна виконала умови для отримання макрофіну від ЄС. Коли обіцяють транш

Україна виконала умови для отримання другого траншу макрофінансової підтримки від ЄС у в розмірі 500 млн євро. Уряд очікує на транш вже в 1 кварталі. Про це прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив на спільному пресбрифінгу з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Україна виконала умови для отримання другого траншу макрофінансової підтримки від ЄС у в розмірі 500 млн євро.
Фото: fakty.com.ua

Що пообіцяли в ЄС

"ЄС підтвердив, що Україна виконала всі умови, для отримання наступного траншу макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро, що також сприятиме макроекономічній стабільності України.

… Ми очікуємо, що цей транш може бути отриманий в першому кварталі цього року, найближчі тижні, місяці", — резюмує Гончарук.

Віцепрезидент ЄК зазначив, що комісія готова виділити транш, але для цього Україна повинна виконати умови співпраці з МВФ.

«Ми вітаємо угоду, якої Україна досягла з МВФ на початку грудня щодо нової трирічної програми в рамках механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facilyty). Ми очікуємо на виконання Україною ключових попередніх дій, погоджених з МВФ.

Зі свого боку ми вже запустили відповідні процедури, щоб виплата (другого траншу. – ред.) відбулася, щойно Україна виконає умови програми МВФ», — зазначив Домбровскіс.

Нагадаємо

  • Європейська рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро.
  • У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро.
  • За підсумками зустрічі у Вашингтоні у Мінфіні повідомили, що місія МВФ в найближчі тижні повернеться в Україну для відновлення переговорів з українським урядом щодо нової програми співпраці.

Коментарі - 8

+
+40
QGS
QGS
28 січня 2020, 19:15
#
Транш может быть ближайшие недели, месяцы, больше конкретики и не придумаешь;)
+
0
Денис Довбыш
Денис Довбыш
28 січня 2020, 20:33
#
Главное что он будет.
+
0
Maksym .
Maksym .
28 січня 2020, 21:55
#
Ну все...даешь курс к 20...))
+
+18
Strain
Strain
28 січня 2020, 22:50
#
Только если будет урожай и рынок земли. И то я думаю будет около 22грн за 1$
+
0
vasylmelnyk
vasylmelnyk
28 січня 2020, 23:23
#
Можливо буде, але в межах 23-24грн./1$ коли аграриї вийдуть  затаритись ПММ, посівна вже скоро і МВФ  з ЄС виконають обіцяне при виконані своїх обіцянок Україною.  Але дивлячись на відкати суддям всіх рівнів, від бородатої бабусі- цього небуде. А значить і курс біля 27-28 реальний найближчим часом.
+
+13
Tod
Tod
29 січня 2020, 0:38
#
А давайте все так жить? Ну возьмем кучу кредитов, лучше много разных под разный %, а потом на работе уменьшим кол-во часов а лучше в отпуск за свой счет. Квартиру на продажу и бизнесом займемся. Каким не ясно, но что то придумаем по ходу, а что деньги у нас есть ?! А пока думаем – займемся реструктуризацией. Надо же что-то делать.
+
0
Александр  Ситников
Александр Ситников
29 січня 2020, 10:03
#
Всё это конечно хорошо, но об условиях можно было бы сказать и по подробнее. Или соглашения с мвф это и есть те условия?
+
0
Tod
Tod
29 січня 2020, 10:37
#
Если это сделать то хомячки могут подумать что перемога обернулась зрадой, а такое допускать нельзя.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися