Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 січня 2020, 12:32

Рожкова підтвердила, що Ярославський хоче купити Банк Кредит Дніпро

Бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський повідомив в Національний банк про своє бажання купити Банк Кредит Дніпро у Віктора Пінчука. Про це розповіла перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю FinClub.

Бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський повідомив в Національний банк про своє бажання купити Банк Кредит Дніпро у Віктора Пінчука.
Фото: ukrinform.ru

«Усе вірно, пан Ярославський подав відповідного листа про наміри на початку грудня. Але документи на узгодження істотної участі в банку ми поки не отримували», – розповіла Рожкова.

Оцінити цю угоду в НБУ поки не можуть.

«На поточний момент складно оцінити угоду, оскільки нам невідомі ключові умови, в тому числі розмір придбаного пакета. Багато що також залежатиме від планів пана Ярославського з розвитку банку. Ці та інші речі ми будемо обговорювати з Олександром після отримання повного пакета», – підкреслила вона.

 Оформити депозит в банку Кредит Дніпро

Раніше повідомлялося

Бізнесмен Олександр Ярославський цікавиться банком Кредит Дніпро Віктора Пінчука. Угоду ще не уклали, але структури Ярославського вже прицінюються до банку.

Що відомо про Банк

  • Банк Кредит Дніпро заснований в 1993 році, входить до групи банків з приватним капіталом відповідно до класифікації НБУ.

  • Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить бізнесменові Віктору Пінчуку.

  • За даними НБУ на 1 жовтня 2019 року, Кредит Дніпро посідав п'яте місце за активами серед банків з українським капіталом. Статутний капітал банку — 2,7 млрд грн.

  • 10 місяців 2019 року Кредит Дніпро закінчив зі збитком у розмірі 45 млн грн. Збиток за підсумками 2018 склав 231,2 млн грн.

  • Олександр Ярославський, український бізнесмен, донедавна — співвласник Укрсиббанку.

  • У 2006 році Ярославський передав контроль над Укрсиббанком BNP Paribas, після чого зосередив увагу на консолідації належних йому активів в рамках єдиної юрособи, групи DCH.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 січня 2020, 13:47
#
Ярославский умный, будет торговаться, и тянуть время. Там на сколько мне известно нужно 1 млрд.грн доливать от акционера.

Потому человек умный, будет опускать сумму сделки.
+
0
Andrey M
Andrey M
15 січня 2020, 14:34
#
Питання не в тому що Ярославський хоче зменшити суму, навпаки, він хоче збільшити суму, яку йому має доплатити Пінчук за КД, так як банк потребує значної докапіталізації.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися