Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 грудня 2019, 8:37

Ринок нерухомості: Рада схвалила ліквідацію «майданчиків Яценка»

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект, який передбачає ліквідацію скандальних так званих «майданчиків Яценка».

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект, який передбачає ліквідацію скандальних так званих «майданчиків Яценка».
Фото: delo.ua

«За» законопроект № 2047-д проголосували 338 депутатів.

Чим важливий законопроект

  • «Авторизовані електронні майданчики» зникнуть з процесу подання звіту оцінювачами до Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Тобто чотири майданчики — «Реєстр оцінки», «Оценка.online», «Експрес-оцінка» та «Професійна оцінка» — не зможуть заробляти по мільйону на день і, скоріше за все, будуть ліквідовані, бо їхні «унікальні» послуги нікому не знадобляться, пише ЕП.

  • З 1 січня 2020 року спрощується модель оцінки об'єктів нерухомості. У громадян буде можливість отримати довідку про автоматичну оцінку об'єкта нерухомості з Єдиної бази Фонду держмайна без залучення оцінювача.

Читайте також: Проблемні новобудови: як не потрапити в будівельну аферу

Раніше це можна було зробити тільки через оцінювача. Тепер він знадобиться лише тоді, коли громадянин не погодиться з оцінкою, сформованою автоматично.

  • Вводиться поріг на оцінку, які здійснює оцінювач. Так, вартість об'єкта нерухомості не може відрізнятися на 25% більше або менше від суми, яку визначає Єдина база.

  •  Нотаріуси отримають безплатний доступ до Єдиної бази для перевірки довідок та звітів про оцінку нерухомості.

Читайте також: Інтергал-Буд завершить об'єкти Укрбуд, але держава має сприяти

Що означає « майданчики Яценка»

«Майданчики Яценка» — авторизовані електронні майданчики — з'явилися у кінці 2017 року під час прийняття держбюджету на 2018 рік. Зокрема, одна з поправок до Податкового кодексу передбачала появу посередників в процесі внесення звіту про оцінку нерухомості в єдину базу.

 Інвестуйте в об'єкти нерухомості

Коментарі - 3

+
+92
AleksandrBank
AleksandrBank
6 грудня 2019, 9:42
#
Устраняют помойки по сбору денег от предыдущей власти. А какое же сопротивление было и скандал, как хотели помешать этому.
+
0
vladymyrkiev
vladymyrkiev
29 червня 2020, 15:43
#
Прошло пол года… В Верховной Зраде ходит законопроект о риэлторской деятельности, в котором хотят обязать абсолютно все операции проводить через риэлтором, с регистрацией в какой-то там базе. Ясен хрен, что не за бесплатно. Как тебе это, Илон Маск? В смысле как вам это, AleksandrBank?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 червня 2020, 23:31
#
Коррупция не куда не делась, просто заморозили
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися