Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2019, 18:20

Міжнародне рейтингове агентство MOODY`S підняло рейтинги банку «Південний»

Міжнародне рейтингове агентство MOODY`S переглянуло рейтинги банку «Південний». У результаті оцінювання фінансових показників банк піднявся на одну сходинку в оцінці ризику за національною шкалою (Bаа1.ua → A3.ua), а також підвищив свій довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті (Ba2.ua → Bа1.ua).

Базова оцінка кредитоспроможності була підтверджена на колишньому рівні (Саа1) – так само, як і довгостроковий рейтинг депозитів у національній та іноземній валюті (Саа1 і Саа2 відповідно). Крім того, міжнародне агентство поліпшило й прогноз банку «Південний» зі «стабільного» на «позитивний». Це максимально можливе значення для українського банку за існуючого суверенного рейтингу країни (Саа1).

Серед сильних сторін банку «Південний», що посприяли підняттю рейтингів, були відзначені: підвищення якості активів, стійке зростання дохідності, істотний запас ліквідності та низька залежність від міжбанківських ресурсів.

«Підняття рейтингів міжнародним агентством MOODY`S є черговим підтвердженням фінансової стійкості нашого банку. Банк «Південний» упевнено виконує всі економічні нормативи НБУ та продовжує нарощувати достатність капіталу. За підсумками 10 місяців цього року банк показав 18 % приросту чистого прибутку в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Достатність основного капіталу зросла з 9,08 % на початку 2019 року до 10,22 % за станом на 01 листопада 2019 року», – зазначив директор фінансового департаменту банку «Південний» Дмитро Вотченко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися