Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2019, 12:45

Рожкова назвала дії НБУ у разі програшу суду щодо Привату

Національний банк подаватиме апеляцію, в разі якщо українські суди стануть на бік колишніх власників Приватбанку Коломойського та Боголюбова у справах щодо націоналізації банку. Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю «Голосу Америки».

Національний банк подаватиме апеляцію, в разі якщо українські суди стануть на бік колишніх власників Приватбанку Коломойського та Боголюбова у справах щодо націоналізації банку.
Фото: 5.ua

Про наміри Нацбанку

«Якщо в українських судах будуть рішення не на користь держави, то ми підемо в апеляцію. У нас є закон, де чорним по білому написано, що якщо банк був націоналізований, він за жодних умов не може бути повернутий колишнім власникам», — повідомила Рожкова.

За її словами, Нацбанк передав близько 20 коробок документів, які підтверджують, що колишні власники Приватбанку вивели з нього близько 5,5 мільярда доларів, однак прогресу у розслідуванні цієї справи наразі немає.

Читайте також: Госпсуд Києва призупинив розгляд справи про повернення акцій Привату

«Лондонський суд виявився швидшим за наші правоохоронні органи. Це були слухання стосовно юрисдикції, наступний крок — слухання по суті і банку потрібно готуватися», — прокоментувала Рожкова позитивне рішення Апеляційного суду Англії та Уельсу на користь Приватбанку.

 Оформити кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

Передісторія

15 жовтня Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського та Боголюбова.

Цим рішенням суд продовжив всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку, який підозрюють у тому, що вони вивели з банку 1,9 мільярда доларів на офшорні компанії.

Читайте також: До чого призведе рішення англійського суду щодо Приватбанку, — експерт

17 жовтня Господарський суд Києва переніс ухвалення остаточного рішення у справі про повернення акцій Приватбанку Коломойському.

У суді вирішили дочекатися результатів апеляції, яку подала держава на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав націоналізацію Приватбанку незаконною.

  • Нагадаємо, що наприкінці 2016 року Приватбанку було націоналізовано рішенням українського уряду. Підставою для націоналізації стала фактична неплатоспроможність банку. 
  • Одразу після націоналізації український уряд докапіталізував банк на 155 мільярдів гривень. Таким чином банк уникнув банкрутства. Наразі ці кошти Приватбанк намагається стягнути зі своїх колишніх власників у міжнародних та українських судах.

Читайте також: Переговори з МВФ: Як повернути 155 мільярдів, інвестованих в Приват

Коментарі - 13

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 жовтня 2019, 13:08
#
Эта история перетечет на 2020 год минимум.
+
+31
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 жовтня 2019, 13:20
#
Землю - крестьянам! Заводы - рабочим! «Приват» - Коломойскому!
+
+106
Dmitrik7
Dmitrik7
22 жовтня 2019, 14:02
#
Землю - иностранцам, заводы - олигархам, «приват» - коломойскому!
долги - народу (причем не только за приват, а и по внешнему долгу вообще)
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
22 жовтня 2019, 14:41
#
Ну все как обычно. Так заведено)
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
22 жовтня 2019, 15:11
#
Долги - народу клас
+
+14
sergiy shcerbakov
sergiy shcerbakov
22 жовтня 2019, 21:19
#
Пустой приват этому чуваку не надо --- держава «заберет»  гроши , вот почему чувак сразу хочет 2,2 миллиарда $
+
0
20400808
20400808
22 жовтня 2019, 13:30
#
Ага, а пока будет идти апелляция он заведет свой менеджмент и отменит иск банка в Лондоне.
+
+27
Qwerty1999
Qwerty1999
22 жовтня 2019, 16:01
#
На время апелляции решение суда не вступает в законную силу. Пора бы уже знать хотя-бы элементарные вещи...
+
+15
sergiy shcerbakov
sergiy shcerbakov
22 жовтня 2019, 21:22
#
«не отменит» а просто заберет исковое заявление новая администрация привата
+
0
QGS
QGS
22 жовтня 2019, 23:44
#
Вот и проверим насколько неподкупны наши суды) хотя Зачем проверять и так все ясно;)
+
0
rredrred
rredrred
23 жовтня 2019, 10:50
#
Извините конечно что вмешиваюсь в вашу мысль, но вы не знаете многих фактов, которые привели к таким решениям суда о признаниии неплатежеспособности банка. так например, решение о неплатежеспособности было принято в воскресенье в неоперационный день, когда не брались к сведенью данные пятницы. а в пятницу для обеспечения ликвидности были проданы в гривну на межбанке 41 млн.дол что обеспечило показатель ликвидности банка на момнт приянтия решения нбу. почему так сделано, потому что существовали договоренности Рожковой, Гонтаревой, Порошенко с представителями банка провести афёру. нбу видел вывод денег через кипрский филиал банка, докапитализировали после национализации банк не деньгами, а ценными бумагами, долги банка по облигациям (более 600 млн. евро) положили на плечи народа,… облапошили плательщиков налогов — собственный народ. а теперь вам и законное решение суда, и государство само виновато в передачи ценных бумаг страны в подарок банку,… И сейчас вбросы в прессу отвлекают внимание от простой логики: когда сядут за афёру участники сговора
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 жовтня 2019, 21:25
#
«rredrred»
«но вы не знаете многих фактов»


Возможно вы не в курсе, но все банки ежедневно, после завершения всех межбанковских и внутрибанковских проводок, закрывают операционный день банка и формируют баланс банка, который отсылают в НБУ.
Там же фиксируется сумма безналичных средств банка на корреспондентском счете в НБУ.

Обычно коррсчёт Привата колебался в пределах 4-5 млрд гривен.
На утро 19 декабря на корсчете Приватбанка было менее 350 млн гривен.
Картотека (невыполненные платежи клиентов) достигла 1,1 млрд гривен.
18 декабря в воскресенье банкоматы Приватбанка выдавали по 100 гривен за один раз.
В банке денег не было от слова СОВСЕМ и даже весь ранее выданный рефинанс (более 10 млрд грн) ушёл на выплаты наличных денег клиентам банка.

Почитайте на досуге одну из версий — там есть полезные цифры…

Национализация «Приватбанка»
+
0
Григорий П
Григорий П
27 жовтня 2019, 15:40
#
Пока мы отвернулись и смотрим этот спектакль режисера Бениамина Валеричи, у нас за спиной он миллионы уже тянет. Беня ж не дурак и ему все равно, кем вы его считаете, главное не бейте по волосатой пухлой рученке, что тянет из бюджета.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися